Naslovnica Novosti Volán Buszpark u potpunosti vjeruje samo u Neoplan Tourliner

Volán Buszpark u potpunosti vjeruje samo u Neoplan Tourliner

1155
0
PODIJELI

Mađarski Volán Buszpark je naručio nove Neoplan Tourliner autobuse po treći put u tri godine, tokom kojih je kupio 104 ovakva vozila. Obavljajući prevoz na svim bitnim relacijama, ovi premium autobusi nude siguran i udoban način da lokalno stanovništvo i turisti dođu od tačke A do tačke B.

Autobusi spadaju u najčešće korištene načine javnog prevoza u Mađarskoj, sa velikim brojem domaćih putnika, ali i turista koji se odlučuju za lokalna i dugolinijska putovanja. Volán Buszpark Ltd. je naručio još 43 Neoplan Tourlinera da svojim putnicima pruži još bolju uslugu u budućnosti. Moderni autobusi bi trebali biti isporučeni krajem maja.

“Ovo znači da je Volán Buszpark Ltd. kupio 104 nova Neoplan autobusa u protekle tri godine. Oduševljeni smo što nam kompanija vjeruje i kontinuirano modernizira svoju flotu vozila sa Tourlinerom”, rekao je Rudi Kuchta, šef odjela za proizvode i prodaju autobusa MAN Truck & Bus. U 2017. godini MAN Truck & Bus predao je 30 Neoplan Tourlinera mađarskoj transportnoj kompaniji, a još 31 vozilo je isporučeno u 2018. godini. “Volán Buszpark želi svojim putnicima ponuditi autobuse koji se ističu zbog najviše razine udobnosti i sigurnosti. Međutim, vozači su također uzeti u obzir: ergonomska i sigurna radna mjesta su izuzetno važna za kompaniju, kao i pitanja ekonomičnosti i održivosti. Neoplan Tourliner ispunjava sve ove zahtjeve”, istakao je Martin Strier, direktor MAN Truck & Bus Hungary.

Počevši od ljeta 2019. godine, 43 autobusa će mještane i turiste prevoziti na željene destinacije u glavnim čvorištima južne, istočne i srednje zapadne Mađarske. Vozila zadovoljavaju Euro 6 standarde emisije i pogonit će ih motor MAN D2676 od 460 KS (228 kW). MAN TipMatic poluautomatski mjenjač sa 12 brzina pruža efikasan i posebno miran stil vožnje. Svaki od ovih premium vozila može primiti 50 putnika. Putnici na dužim putovanjima mogu biti sigurni da će uživati ​​u ugodnom i opuštenom putovanju zahvaljujući klimatizaciji, aparatu za kafu i Wi-Fi dostupnosti. Osim toga, putnici mogu biti savršeno ažurirani o svom odredištu i vremenu dolaska zbog ugrađene jedinice koja uključuje informacijski sistem baziran na GPS signalu.

Neoplan Tourliner ostavlja snažan utisak kada je u pitanju i sigurnost. Inteligentni sistemi pružaju podršku vozačima Volán Buszparka u bilo kojoj situaciji u vožnji. Na primjer, vozila su opremljena elektroničkim programom stabilnosti (ESP), sistemom kontrole proklizavanja (ASR), sistemom za zaštitu trake (LGS) i sistemom pomoći pri naglom kočenju (EBA). “To je ključna stvar za kompaniju. Na kraju, putnici i vozači ne samo da se moraju osjećati potpuno udobno nego se uvijek moraju osjećati i potpuno sigurno” dodao je Strier.