Naslovnica Novosti Temsa jača prisustvo u Njemačkoj: Saradnja sa FlixBusom

Temsa jača prisustvo u Njemačkoj: Saradnja sa FlixBusom

1285
0
PODIJELI

Njemački prevoznik Tholen Reisen dodao je u svoju flotu četiri nova Temsa HD autobusa. Novi autobusi su u Flixbus bojama i prvi su Temsa autobusi koji će voziti dugolinijske vožnje u ovom sistemu. Kao dio novog partnerstva s Temsom u Njemačkoj, Tholen Reisen će također pružati usluge servisa za Temsa autobuse od marta 2019. godine.

Temsa, koja je prvi put ušla na njemačko tržište autobusa 2007. godine, širi svoju prodajnu i postprodajnu servisnu mrežu sa svojom novom lokacijom u sjevernoj Njemačkoj preko kompanije Tholen Reisen iz Friesoytha. Nakon restrukturiranja njemačke organizacije u 2014. godini, Temsa navodi da je postigla značajan napredak prema povećanju zadovoljstva kupaca i poboljšanoj percepciji brenda, uspijevajući prodati 60 novih vozila u Njemačkoj tokom 2017. godine.

Govoreći na ceremoniji isporuke novih autobusa za Tholen Reisen, Hakan Koralp, glavni direktor prodaje u Temsi, napomenuo je da će se kompanija još više fokusirati na Evropu u bliskoj budućnosti: “U Temsi, naš cilj je da nastavimo sa širenjem na evropskom tržištu i udvostručimo prodaju u Njemačkoj. Uskoro ćemo donijeti brend Temsa na sve evropske ceste zajedno s našim planovima rasta i novim investicijama. Zahvaljujući našem novom partnerstvu sa Tholen Reisenom, poduzimamo još jedan veliki korak u Njemačkoj, posebno na sjeveru.”

Ewald Tholen, izvršni direktor Tholen Reisen, komentirao je partnerstvo: “Naš prvi kontakt sa Temsom bio je preko Franza Schmidta, koji je naš saradnik za prodaju i finansiranje preko 25 godina. Naš prvi Temsa brendirani autobus ušao je u kompaniju 2018. godine. Sada sa ukupno 13 Temsa autobusa u floti, Tholen Reisen je postao i prvi FlixBus kupac Temsa autobusa.”