Naslovnica Novosti Njemački fudbalski savez i MAN idu zajedno u nove pobjede

Njemački fudbalski savez i MAN idu zajedno u nove pobjede

1279
0
PODIJELI

Nakon što je u decembru najavio da prekidaju dugogodišnju saradnju sa Mercedesom, Njemački fudbalski savez je objavio da je novi tehnički sponzor reprezentacije – MAN! U budućnosti, njemačka fudbalska reprezentacija će putovati isključivo sa personaliziranim MAN Lion's Coach autobusom. Ženska reprezentacija i ekipa U-21 također će dobiti prilagođene autobuse od MAN Truck & Bus.

Prije tri dana je fudbalska reprezentacija Njemačke na čelu sa Oliver Bierhoffom, generalnim direktorom Njemačkog fudbalskog saveza (DFB) zvanično primila ključeve novog službenog autobusa reprezentacije  – MAN Lion's Coach C.

“Oduševljeni smo što smo značajan dio partnerstva između Volkswagena i Njemačkog fudbalskog saveza. Kao zvanični partner za prevoz Saveza, osiguravamo autobuse za timove, a tim Joachima Löwa će na međunarodne utakmice sada ići u velikom stilu. Novi autobus reprezentacije je visoko rangiran u pogledu dinamike vožnje, udobnosti i efikasnosti. Njegov prepoznatljiv dizajn i jedinstven raspon komfornih karakteristika čine ga lako prepoznatljivim na cestama i mjestom za opuštanje igrača”, rekao je Joachim Drees, generalni direktor MAN Truck & Bus, na službenom predavanju autobusa ispred Volkswagen Arene u Wolfsburgu.

“Mannschaft” će započeti međunarodnu godinu i predstojeću kvalifikacionu kampanju za Evropsko prvenstvo 2020. godine sa impresivnih 500 KS (368 kW) iza njih. Ženska reprezentacija, koja se ove godine raduje nastupu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, uživat će u novom Lion's Coach C autobusu snage 460 KS (338 kW). Mlade zvijezde iz U-21 tima dobiće identičan po snazi autobus kao i ženska reprezentacija. Sva tri autobusa Saveza imaju bogatu specijalnu opremu i ekskluzivni dizajn interijera. Troosovinska vozila su dužine 13,4 metra i prilagođena su centru MAN Modification Center u Plauenu.

“Želimo da se vratimo na vrh svijeta. Dio tog procesa je imati snažne partnere, koje smo sretni da imamo u Volkswagenu, Volkswagenovim komercijalnim vozilima i MAN-u. Autobusi reprezentacije uvijek imaju jaku emocionalnu privlačnost, kako za navijače tako i za igrače. Novi autobus će biti dio javnog lica nacionalnog tima i njegov svjetli, prijateljski i inovativni dizajn eksterijera sigurno će privući mnogo pažnje” rekao je Oliver Bierhoff, generalni direktor DFB-a.

Kvalifikaciona kampanja za Evropsko prvenstvo pružiće nacionalnom timu dovoljno prilika da se upoznaju sa obiljem udobnosti MAN Lion's Coacha. Pored ugrađenih stolova i naslona za noge na prednjem redu, svih 36 kožnih sjedišta opremljena su podesivim naslonima za glavu. Četiri stola vis-a-vis, dva podesiva po visini, obezbjeđuju mjesto za sastanke prije i poslije utakmice. Vrhunski ugostiteljski prostor s mnogo prostora za ostavu, frižiderom i kafe aparatom te udobnim WC-om čine putovanje ugodnim iskustvom. Izvanredna multimedijalna oprema pruža sve što je timu potrebno. Premium WLAN sa LTE prijemom, medijski server, LCD monitori sa zadnje strane, zvučni sistem sa dodatnim zvučnicima i subwooferima, HDMI priključak i USB utičnice pružaju savršenu zabavu tokom putovanja.

Predstavnici DFB-a stavljaju veliki naglasak na pitanje sigurnosti. Pored šest kamera koje prate okolinu, DFB-ov MAN Lion's Coach opremljen je brojnim sistemima pomoći, uključujući sistem pomoći pri naglom kočenju (EBA), sistem praćenja vozne trake (LGS), elektronski program stabilnosti (ESP), senzore za kišu, MAN AttentionGuard sistem i prilagodljivi tempomat (ACC).

Kao dio opsežnog partnerstva između Volkswagena i DFB-a, MAN nastavlja svoju dugu i uspješnu historiju uključivanja u sport. “Mnogi vodeći evropski klubovi – uključujući Bajern Minhen, Borusiju Dortmund i Pari Sen Žermen, putuju sa MAN autobusima. Što se tiče timskih sportova, gotovo je nemoguće pobjeći od klupskih autobusa koje isporučuje MAN Truck & Bus. Sportsko sponzorstvo je danas komunikacijski instrument i pomaže da se emocionalno nabave i jasno pozicioniraju naši brendovi i njihovi proizvodi”, izjavio je Hartmut Sander, koji je kao potpredsjednik za korporativne komunikacije u MAN Truck & Bus odgovoran za sportsko sponzorstvo.