Naslovnica Novosti ASEAG opet naručio VDL Citee

ASEAG opet naručio VDL Citee

758
0
PODIJELI

VDL Bus & Coach je još jednom primio veliku narudžbu od strane kompanije ASEAG-a (Aachener Straßenbahn und Energieversorgungs-AG), a ovaj put se radi o 25 vozila modela Citea LLE-120. ASEAG je odgovoran za javni prevoz u i oko Aachena. U posljednjih nekoliko godina, 27 Citea LLE-120 je dodano u vozni park, a 2016. godine je isporučeno njih pet. Nakon što se ova isporuka završi, Aachen će imati ukupno 52 VDL Citee LLE-120 u aktivnom radu.

Boris Höltermann, generalni direktor VDL Bus & Coach Germany GmbH, je kazao: “Ponosni smo što možemo proširiti našu saradnju sa kompanijom ASEAG i raduje nas da će u budućnoti još 25 VDL Citea krasiti krajolik i centar grada Aachen.”
VDL Citea LLE-120/255 za ASEAG imati će raspored sjedenja 30 + 2 + 1. VDL-ova Light Low Entry vozila su vodeća u segmentima potrošnje goriva i smanjenih troškova održavanja. To rezultira daljim smanjenjem emisije CO2. U skladu s tim, autobusi zadovoljavaju najviše standarde sigurnosti i ograničenje emisije CO2 u Njemačkoj. Izbor za VDL lagani koncept je logičan korak za prevoznike koji žele da ispune zajednički cilj smanjenja emisija štetnih tvari. U skladu s tim, VDL Citea LLE-120 nije samo sredstvo za rad ASEAG-a, već sredstvo za ispunjenje tih ciljeva na sveopće zadovoljstvo svih stanovnika Aachena.

Više od 130 godina, ASEAG je odgovoran za javni prevoz u i oko Aachena. Originalni cilj kompanije i dalje važi do današnjeg dana: pružanje prilagođenih rješenja za mobilnost. Na površini od oko 700 km2, svakodnevno se prevozi više od 230.000 putnika.