Naslovnica Novosti Električni Solaris stiže i u Litvaniju

Električni Solaris stiže i u Litvaniju

873
0
PODIJELI

Grad Tauragė je prvi u Litvaniji koji je kupio električni autobus Solaris. Poljski proizvođač je 21. marta potpisao ugovor sa opštinskim prevoznikom za isporuku električnog autobusa Urbino 8,9 LE. Prvi Solarisov autobus na baterije će se naći na ulicama ovog grada najkasnije u martu 2020. godine.

Solaris Urbino 8,9 LE Electric je prvi električni autobus ovog proizvođača koji će se naći na radu u Litvaniji. Debitantsko vozilo će biti isporučeno opštinskom prevozniku UAB Tauragės autobusom parkas. Od marta 2020. godine, putnici u ovom gradu će biti u mogućnosti da dožive udobnost vožnje sa neobično tihim radom motora i uz velike ekološke prednosti koje donosi električni autobus Solaris.

Električni autobus dužine skoro devet metara bit će opremljen baterijama snage 120 kWh, koje će se puniti plug-in punjačem. Autobus će imati električni motor snage 160 kW. Urbino može prevesti do 34 putnika, uključujući 24 koja sjede. Prostor za putnike u invalidskim kolicima i one koji imaju dječija kolica se nalazi na istom nivou kao i druga vrata. Klimatizacija, CCTV kamere i savremeni informacioni sistem za putnike obezbjeđuju udobnost i bezbjednost putnika.

Solaris brend je prisutan u Litvaniji od 2004. godine. Uključujući i skoro 130 trolejbusa, u Litvaniji ima skoro 380 vozila sa prepoznatiljivim jazavičarem na prednjoj maski vozila. Vozila se nalaze u gradovima kao što su Viljnus, Kaunas i Panevėžys. Tokom narednih mjeseci, ovaj broj će se povećati za još 85 trolejbusa, koji su dio velike narudžbe iz Kaunasa iz prošle godine.