Naslovnica Novosti Friend travel vlasnik prvog Sprintera najnovije generacije u BiH!

Friend travel vlasnik prvog Sprintera najnovije generacije u BiH!

1481
0
PODIJELI

Kompanija Friend travel iz Trebinja je osnovana 2008. godine i prošle godine su u novembru proslavili 10 godina uspješnog rada i poslovanja. Kroz tih 10 godina kompanija je stekla reputaciju ozbiljne i kvalitetne firme, a postojanje vlastitog voznog parka je svakako dimenzija više koju ova kompanija nudi. Od ranije se u firmi nalaze dva Mercedes Sprintera i jedna Setra 415 HD. Kao poklon za desetogodišnjicu uspješnog rada stigla je i još jedna Setra, ovaj put model 415 GT-HD. Međutim, ovdje priča o obnovi voznog parka nije stala.

Početkom godine, direktor kompanije Predrag Turnić nam je dojavio da su za svoj vozni park nabavili i treći Sprinter. Ovaj put se radilo o potpuno novom Sprinteru najnovije generacije, čime je ova kompanija postala prva u Bosni i Hercegovini sa ovim modelom. Vozilo je poslije toga otišlo u proces proizvodnje i prilagođavanja zahtjevima kompanije Friend travel. Prije nekoliko dana se desila i zvanična primopredaja novog vozila, koje će imati etiketu “prvog novog Sprintera u BiH”.

Isporučeni Sprinter je model 519 CDI i radi se o novom vozilu proizvedenom 2019. godine. Opremljen je Mercedesovim Euro 6 motorom snage 190 KS i ručnim mjenjačem od šest brzina. U skladu sa svim evropskim direktivama, vozilo je opremljeno bogatom sigurnosnom opremom koja podrazumijeva Telmu retarder, tempomat, ABS, ESP, sistem za zadržavanje vozne trake, sistem kod udara bočnog vjetra, sistem za upozorenje udaljenosti vozila i prepreka ispred, kameru za vožnju unazad i vazdušne jastuke za vozača i suvozača.

Za razliku od mnogih drugih Sprintera koji se isporučuju u bijeloj boji, novi “frendovac” ima metalik srebrenu boju, a od ostalih, pored činjenice da pripada najnovijoj generaciji ovog vozila, će se izdvajati i po LED-Xenon farovima, farovima za maglu, panoramskim bočnim staklima i prednjom visokom šoferšajbnom, automatski sklopivim retrevizorima sa grijačima i elektro podešavanjem te prednjima električnim autobuskim vratima za ulazak putnika. Vozilo zbog namjene ima pojačanu prednju osovinu, kuka za vuču, a ukupna nosivost vozila je 5,5 tona.

Unutrašnjost je također urađena sa ukusom i u luksuznom stilu. Osim vozača, u unutrašnjost se udobno može smjestiti 20 putnika. Sjedišta su turistička Sege sa naslonom na obaranje, sklopivim rukonaslonom, a svaki putnik će na raspolaganju imati i mrežiu za lične stvari te stolić na rasklapanje. U ljetnim mjesecima će vozači moći da se rashlade sa prednjom Mercedesovom klimom, a putnici sa Yilkar klimom u zadnjem dijelu dok će grijanje sa dodanim ventilatorima, potenciometrom i elektromagnetnim ventilom biti na raspolaganju u hladnim danima. Frižder, mikrofon, LCD monitor, touch-screen multimedija, USB priključci i LED osvjetljenje hodnika su samo još neke od prednosti koje nudi ovo vozilo. Unutrašnje galerije iznad sjedišta i produbljeni gepek pozadi će osigurati da svi putnici imaju mjesta za svoj prtljag.

Gospodin Turnić je za naš portal izjavio: “Naša agencija nije isključivo prevoznička firma već turistička agencija koja posjeduje sopstveni vozni park tako da je za većinu realizovanih vožnji uključena naša agencija kao organizator i realizator najčešće Balkan tura za inostrane goste. Agencija posjeduje i sopstvenu vodičku službu za veći broj svjetskih jezika kao što su engleski, njemački, francuski, italijanski ili ruski, tako da imamo zaokružnu kompletnu svoju uslugu organizacije, prevoza i vođenja grupa. Kvalitet usluge i zadovoljstvo naših putnika su nam najvažniji zato se posvećuje maksimalna pažnja svim segmentima organizacije putovnja. Ne pretendujemo da imamo kvantet poslovanja već kvalitet poslovanja što se godinama iza nas pokazalo kao dobra odluka i dobitna kombinacija da danas budemo stabilna agencija prepoznatljiva po kvalitetnoj usluzi i zadovoljnim klijentima.”

O prošloj godini su rekli da je za Friend travel bila izuzetno dobra, a da se prema najavama i već potpisanim ugovorima sa ino partnerima, ova 2019. godina naslućuje da će biti i još bolja od prethodne. Sudeći prema planovima i novim vozilom u floti, morali bi se složiti.

Ekipa portala BHBus.ba kompaniji Friend travel želi puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom!