Naslovnica Novosti VDL Futura FMD2 za Autocares Felix del Olmo

VDL Futura FMD2 za Autocares Felix del Olmo

889
0
PODIJELI

Autocares Felix del Olmo, prevoznička kompanija iz Madrida, nedavno je proširila svoj vozni park za jedno vozilo iz asortimana holandskog proizvođača VDL Bus & Coach. Izbor je pao na svestrani model Futura FMD2. Ovaj model je najbolja opcija koju nudi VDL, pošto se može u potpunosti prilagoditi i za linijski, ali i turistički prevoz.

Izabrana Futura FMD2 je duga 13, visoka 3,50 te široka 2,55 metara. Opremljena je DAF MX11 motorom snage 270kW tj. 370 KS, a ispunjava Euro 6 norme ispušnih gasova. Novo vozilo kompanije Autocares Felix del Olmo ima kapacitet od 59 putnika, pored položaja vozača i vodiča. Isporučeno vozilo ima najnaprednije sigurnosne sisteme, uključujući napredni AEBS sistem za hitno kočenje, LDWS sistem upozorenja o nenamjernoj promjeni vozne trake te FCW sistem za upozoravanje na frontalni sudar.

Što se tiče dizajna enterijera, autobus je opremljen sa VDL Class 100 sjedištima koja imaju opciju obaranja naslonjača. Sklopivi stolići i mrežice za novine i lične stvari su također standardna oprema ovih sjedišta. Od ostale opreme vrijedi istaći i ugrađen frižider zapremine 56 litara u instrument tabli, Bosch audio opremu sa mikrofonom i dodatni mikrofon za vozača, dva LCD ekrana, zatamnjena stakla i povišeno sjedište za suvozača koje nudi odličnu vidljivost. Visina poda Future FMD2 nudi jednostavan pristup, a vozilo nudi izuzetno veliku zapreminu za prtljag, koja je korisna za bilo koji segment prevoza.

Autocares Félix del Olmo je porodična firma osnovana 1978. godine. Specijalizirana je za putnički prevoz i djeluje, uglavnom na širem području Madrida. Školski prevoz, posebni transferi te kratka i duga vanlinijska putovanja po Španiji i inostranstvu su segmenti u kojem ova kompanija radi.