Naslovnica Novosti Golden Dragon autobusi isporučenu u Sieru Leone

Golden Dragon autobusi isporučenu u Sieru Leone

857
0
PODIJELI

Počekom aprila, u Xiamenu je održana svečana ceremonija obilježavanja isporuke 50 Golden Dragon autobusa njihovim kupcima iz Siera Leonea. Od ukupno 50 autobusa, njih 15 su gradski autobusi od sedam metara, 25 vozila su gradski autobusi od osam metara i 10 vozila su gradski autobusi od devet metara. Autobusi su opremljeni naprednim tehnologijama i namjenski su prilagođeni željama kupaca kako bi u potpunosti zadovoljavali lokalne radne zahtjeve.

Sadike Silla, potpredsjednik Ministarstva transporta Siera Leonea, Paul Tucker, zamjenik generalnog direktora korporacije za javni prevoz Sierra Leone, Daniel Kaitibie, zamjenik direktora Ureda za sigurnost na cestama Siera Leonea, Huang Chun, predsjednik Fujian Automobile Industry Group, Qiu Zhixian iz King Long Motor Group, Peng Dongqing, iz Xiamen Golden Dragon Van Co., Ltd., zajedno sa nizom drugih uglednih gostiju, prisustvovali su historijskom trenutku na ceremoniji.

Krajem augusta 2018. godine potpisan je ugovor o prodaji 200 autobusa sa vlastima Siera Leone u Xiamenu, samo nekoliko dana prije Kinesko-afričkog foruma za saradnju. Nakon isporuke prve serije od 50 autobusa, ostatak Golden Dragon autobusa će uskoro biti isporučen u ovu državu. Nakon njihovog dolaska u Siera Leone, oni će biti raspoređeni na rad u Freetown, glavni grad Siera Leone.

Smještena u zapadnoj Africi, nova administracija Siera Leonea stupila je na dužnost u aprilu 2018. godine. Posvećena razvoju ekonomije zemlje i poboljšanju životnih uslova ljudi, vlada je odlučila uvesti 200 novih autobusa u Freetown, najnaseljeniji grad u zemlji, kako bi poboljšala mrežu javnog prevoza. Nakon temeljite istrage nekoliko dobro poznatih brendova autobusa, konačno je odlučeno da se naruče Golden Dragon autobusi.

Pogonjeni dizelskim motorima, 50 Golden Dragon autobusa su opremljeni naprednim mjenjačima i osovinama. Tokom dizajniranja i proizvodnog procesa, proizvođač autobusa je uzeo u obzir vremenske i topografske uslove Freetowna, pa je struktura vozila optimizirana, visina je povećana, a poboljšana je i antikorozivna zaštita. Da bi se osigurao nesmetan rad svih Golden Dragon autobusa, proizvođač autobusa će poslati tim servisnih inženjera u Siera Leone kako bi se osigurala obuka i postprodajna usluga za lokalnog operatera.

Od 2003. godine, autobusi Golden Dragon su našali put do preko 120 zemalja širom svijeta. Do sada je preko 60.000 autobusa Golden Dragon pušteno u rad izvan Kine. Tokom 2018. godine, proizvođač autobusa je povećao obim prodaje za 62% u odnosu na prethodnu godinu, a prihod od prodaje za 43% na godišnjem nivou.