Naslovnica Novosti Higer dobio najveći autobuski posao ikad u Srbiji

Higer dobio najveći autobuski posao ikad u Srbiji

1679
0
PODIJELI

Autobusi napravljeni u Kini ponovo su izazvali senzaciju u Srbiji kada je krajem aprila u glavnom gradu Srbije Beogradu održana ceremonija potpisivanja ugovora koji je označio kupovinu 174 Higer autobusa za Beograd. Sa ugovorenom vrijednošću od skoro 40 miliona eura, to je najveći izvozni posao vezan za kineske autobuse za tržište Srbije, pa čak i Evrope. Gospodin Zhang Hui, pomoćnik generalnog direktora za prodaju Higer autobusa u inostranstvu, potpisao je ugovor sa Radišom Momčilovićem, generalnim direktorom GSP Beograd. Svečanosti potpisivanja prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i Jiang Haifeng, generalni direktor za prodaju Higer autobusa u inostranstvu.

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je 25. april važan datum za razvoj gradskog javnog prevoza. Bio je sretan što je ispunio predanost narodnim zahtjevima za kvalitetnim javnim prevozom. Kao najveća kupovina gradskih autobusa ikad viđena u glavnom gradu Srbije, autobusi će se naći u vožnji gradskim ulicama do septembra ove godine, što će građanima omogućiti bolju uslugu javnog prevoza.

Prema riječima Jiang Haifenga, generalnog direktora za prodaju Higer autobusa u inostranstvu, ovo je čast za Higer kao kompaniju, koja je jedan od najvećih proizvođača autobusa na svijetu, da bude izabrana za pružanje usluga za Beograd. On je rekao da će Higer uložiti maksimalne napore da obezbjedi najbolji gradski autobus i najefikasniju uslugu za građane Beograda, kako bi lokalno stanovništvo uživalo u efektivnom, praktičnom, udobnom i pouzdanom iskustvu sa ovim autobusima.

Ove autobuse je Higer razvio za specifično globalno tržište. Radi se o gradskim autobusima pete generacije, koji su prilagođeni stvarnim potrebama poslovanja u Beogradu. Oni imaju jasan, ali atraktivann izgled koji zadovoljava estetiku evropskih klijenata i putnika. Autobusi imaju niski pod cijelom dužinom, troja dvokrilna vrata radi brzog protoka putnika i LED rasvjetu. Opremljeni su dizel Euro 6 motorima koje karakteriše robusna snaga, odlične performanse i pouzdan kvalitet, čime se zadovoljavaju zahtjevi putnika iz Beograda za bezbjedan i pouzdan javni prevoz.

Do danas je Higer izvezao skoro 50.000 autobusa u preko 120 zemalja u svijetu. U budućnosti, Higer će nastaviti da se pridržava strategije međunarodnog i inovativnog razvoja te da ostane posvećen tome da postane vodeći svjetski ponuđač rješenja za javni prevoz. Inače, osim ovog sporazuma, GSP Beograd je potpisao i sporazum sa turskim proizvođačem autobusa BMC o isporuci 70 gradskih autobusa. Rok isporuke za ova vozila je 60 dana i biće isporučivani sukcesivno.