Naslovnica Novosti BHBus u posjeti Bam tours Sarajevo

BHBus u posjeti Bam tours Sarajevo

1916
0
PODIJELI

Uvijek nas raduje kada dobijemo poziv da posjetimo neku kompaniju, a taj slučaj je bio i jučer kada smo posjetili mladu kompaniju u razvoju – Bam tours iz Sarajeva. Poziv nam je uputio vlasnik kompanije, gospodin Eniz Adžem, a mi nismo propustili priliku da našim čitateljima donesemo još pokoju novu informaciju.

“Moj put je počeo 2008. godine kada sam stekao uslove za polaganje D kategorije što sam odmah i uradio. Interesantno je da nisam odmah sjeo za volan, nego sam još par godina radio druge poslove dok napokon nisam odlučio da sjedem za volan i posvetim se autobuskom poslu. Nakon što sam par godina sticao potrebno iskustvo i kontakte, javila se ideja za pokretanjem vlastite kompanije i evo nas danas tu.” – započeo je svoju priču gospodin Adžem i nastavio dalje: “Zvanično je Bam tours osnovan 1.11. 2017. godine i tada započinje ova priča koja će nadam se trajati jako dugo”. Kompanija je registrovana za vanlinijski prevoz u domaćem i međunarodnom saobraćaju, a sjedište kompanije se nalazi na Ilidžu, ulica Terovića br. 110 – Otes.

Nas je zanimalo i odakle ideja za ovaj naziv firme i kakav je početak bio na što nam je gospodin Adžem odgovorio: “Prije svega, moram da se zahvalim cijelom kolektivu kompanije Hukić turs koji su mi mnogo pomogli u samom početku. Upravo je i naziv kompanije krenuo na njihovu inicijativu, a imena su izvedena od početnih slova moje supruge i djece.”

Kompanija je te 2017. godine krenula sa radom, a vozni park je činio autobus Otokar Navigo. Nakon godinu i po dobrog rada, posao je porastao pa je bilo potrebno i da se obnovi vozni park kako bi se postojeći posao zadržao i dobio novi. S tim u vezi, Otokar koji je 2005. godina, zamjenjen je novijim Isuzu Turquoise autobusom četvrte generacije, koji je stigao iz kompanije Hukić turs.

Isuzu Turquoise predstavlja najprodavaniji minibus u Bosni i Hercegovini, a i svi su već veoma dobro upoznati sa njihovim održavanjem i predstavlja dosta zahvalno vozilo. Novi uzdanica Bam tours je 2011. godina i opremljen je sa Isuzuovim Euro 5 motorom snage 190 KS u kombinaciji sa ručnim mjenjačem. Kapacitet vozila je 28 putnika plus vozač i suvozač/vodič. Primjetno je da se ovaj manji broj sjedišta itekako pozitivno odrazio na komfor i udobnost u unutrašnjost, pa čak i na duže relacije. Vodičima će na raspolaganju biti mikrofon za informisanje grupe, dok će putnicima na raspolaganju osim sistema grijanja i hlađenja biti i audio/video oprema, Bosch LCD monitor i frižider u zadnjem dijelu.

Gospodina Adžema smo pitali i kakvi su rezultati bili u 2018. godini za Bam tours: “Iako je moja firma relativno mlada, moram reći da sam prošlom godinom i rezultatima izrazito zadovoljan. Zahvaljujući dobrim referencama i prethodnim poslovima bilo je dosta vožnji koje su završene na obostrano zadovoljstvo. Da se dobar rad cijeni, pokazalo se i kod turističkih agencija sa kojim smo sklopili nekoliko ugovora čija realizacija treba da bude ove godine. Ova godina je također počela dobro, malo je usporila zbog Ramazana, ali nakon Bajrama očekujemo da će naše vozilo biti maksimalno uposleno i svaki dan na terenu. Ako sve prođe kako smo planirali, iduće godine ćemo razmišljati i o proširivanju voznog parka.” – završio je svoje izlaganje gospodin Adžem.

Za kraj ekipa Portala BHBus.ba svim onim kojim je potreban prevoz na jednodnevne ili višednevne izlete i aranžmane možemo preporučiti ovu kompaniju, pošto smo iz prezentovanog vidjeli i saznali da se radi o zaista domaćinskoj firmi sa pozitivnim stavnom i planovima za budućnost. Gospodinu Adžemu se zahvaljujemo na gosprimstvu i informacijama te mu želimo mnogo sreće u daljem radu, a mi mu obećavamo da ćemo i dalje pratiti negov rad!