Naslovnica Novosti Irizar isporučuje električni sistem za Schaffhausen

Irizar isporučuje električni sistem za Schaffhausen

765
0
PODIJELI

Španski proizvođač vozila Irizar bilježi dosta uspjeha na polju električnih vozila u zadnje vrijeme. Nakon što je pobjedio na tenderu u njemačkom gradu Düsseldorf za 10 električnih vozila, sada je pobijedio na tenderu za nabavu električnih autobusa u švicarskom gradu Schaffhausen. Nakon potpisivanja ugovora, Irizar će raditi na isporuci 15 električnih trambusa i pripadajuće infrastrukture za punjenje. Isporuka uključuje sedam vozila veličine 12 metara i još osam u 18-metarskoj zglobnoj izvedbi.

“Ovo je jedinstven projekat u Švicarskoj i Evropi”, rekao je Hector Olabegogeaskoetxea, generalni direktor Irizar e-mobility, “gdje će na jednoj od glavnih ulica grada biti instalirano 12 tačaka za brzo punjenje od 600 kW i punjenje će koristiti ekološku zelenu energiju koju stvara rijeka Rajna na mjestima gdje prolazi kroz Schaffhausen. Irizar grupa još jednom dokazuje svoju sposobnost da pruži rješenja po sistemu “ključ u ruke” tako što će obezbjediti autobuse i stanice za punjenje na osnovu specifičnih potreba grada.”

Ovaj projekat je namjenjen za elektrifikaciju javnog prevoza u Schaffhausenu i procjenjuje se mogućnost druge faze (2022.-2027.) tokom koje se broj ovakvih vozila može povećati do 47 vozila, 20 stanica za brzo punjenje i 51 punkt u garažama.

Irizar će isporučiti svoj model iE koje ima nečujan rad, koje ne zađauje okoliš i koje ima kompletno integralnu Irizar strukturu koja uključuje elektroniku, baterije i ostale komponente.