Naslovnica Novosti Dvospratna Setra 531 DT: Više od pet zvjezdica

Dvospratna Setra 531 DT: Više od pet zvjezdica

1675
0
PODIJELI

Tri nova dvospratna Setra autobusa – tri razloga za slavlje. Za kompanije Stewa Touristik GmbH, Gerd Kasper Omnibusbetrieb i Ernst Marti AG njihove nove Setre 531 DT imaju posebno značenje.

Svjetska premijera Stewa Touristik
Novi dvospratni autobus Setra s panoramskim krovom kompanije Stewa Touristik GmbH je prvi koji je nagrađen sa pet zvjezdica superiornom klasifikacijom Gütegemeinschaft Buskomfort e.V. Vozilo, koje može da primi do 48 putnika, ima prošireno rastojanje sjedišta kako bi zadovoljilo zahtjev od pet zvjezdica i opremljeno je dodatnim tapaciranjem za naslone i podesivim naslonom za vrat i glavu, između ostalog.

Novi stolni nosači u svakom trenutku osiguravaju horizontalnu stabilnost, bez obzira na nagib naslonjača sjedišta ispred, koje je udaljeno najmanje 85 centimetara. Osim toga, putnici na donjem spratu imaju bistro komfor pošto je unutrašnjost, osim izvrnosg dizajna, opremljena sa 16 kožnih sjedišta i četiri vis-à-vis stola. Autobus je opremljen i specijalnom kuhinjskom opremom i prostranim radnim površinama za servisno osoblje. Uz ukupno 25 Setra bistro autobusa koji voze širom Evrope, Stewa Touristik GmbH ima najveći vozni park bistroa u Njemačkoj. Još jedna dvospratna Setra 531 DT će biti isporučena ovog mjeseca. U narednih pet godina cijeli vozni park postepeno će se mjenjati i činit će ga novi luksuzni autobusi Setra serije 500.

Kasper Omnibusbetrieb oslanja se na Setru 50 godina
Gerd Kasper Omnibusbetrieb iz Baden-Württemberga krunisao je saradnju sa Setrom, koja traje više od 50 godina, kupovnom nove Setre 531 DT. “Naša prva Setra bila je Setra 150 iz serije 100. Od serije 200, oslanjali smo se na dvospratne autobuse”, kazao je Gerd Kasper na svečanom preuzimanju novog dvospratnog autobusa u korisničkom centru Setra u Neu-Ulmu. Direktor, koji vodi treću generaciju kompanije, osnovane 1955. godine, hvali kvalitet vozila i lojalnost prodajnom timu.

Klasifikovan sa četiri zvjezdice, Setra 531 DT ima kapacitet od 78 putnika i koristit će se za putovanja širom Evrope. Ova porodična kompanija nudi, između ostalog, pozorišne, muzičke, klupske i penzionerske aranžmane, a također se bavi uslugama keteringa za veće svečanosti.

Ernst Marti AG – Setra 531 DT za udobne transfere
Švicarska kompanija Ernst Marti AG je postala ponosni vlasnik prve Setre 531 DT koja je isporučena u Švicarskoj. Dvospratna kraljica ima rejting od četiri zvjezdice i opremljena sa 78 sjedišta za putnike i biće uglavnom korištena od strane ove kompanije za putovanja u Italiju ili Španiju.

Kompanija, osnovana 1903. godine, nalazi se u Kalnachu, gdje se nalazi autobuska stanica sa modernom zgradom za prijem. Odavde, flota od 30 Setra autobusa putuje na svoje destinacije širom Evrope. Ponuda uključuje, između ostalog, kružna, avanturistička i aktivna putovanja, kao i kombinaciju sa vazdušnim i brodskim putovanjima. Ernst Marti je kupac Setra autobusa od 1956. godine i od tada je naručila više od 300 autobusa iz fabrike u Ulmu.

I Heinrich Marti, koji vodi četvrtu generaciju porodičnog biznisa, čvrsto se drži ovog dugog partnerstva. Za njega je ključna raznolikost vozila, koja ipak omogućava praktično rukovanje i upravljanje: “Za nas je važno da u svakom trenutku možemo koristiti sve vozače na svim modelima.” Što se tiče svih Setra autobusa u floti, kompanija je zaključila opsežan ugovor o servisiranju i održavanju sa Daimler servisnom markom OMNIplus.