Naslovnica Novosti Prilagođeni BYD električni autobusi u Japanu

Prilagođeni BYD električni autobusi u Japanu

824
0
PODIJELI

Sredinom maja, u Nacionalnom parku Oze u Japanu održana je svečana ceremonija obilježavanja zvaničnog ulaska BYD električnog autobusa J6 na japansko tržište. Posebno je zanimljiva činjenica da se radi o prilagođenim autobusima.

Poznat po svojim prirodnim ljepotama, Nacionalni park Oze zabranjuje da bilo kakva zagađujuća vozila uđu unutra. Zahvaljujući nultim standardima emisije, BYD električni autobus je dobio privilegiju da služi turistima unutar parka. S obzirom na stanje na putevima i da je starosna dob domaće populacije sve veća, BYD je razvio posebno prilagođen J6 električni autobus. Vozilo je niskopodno, ima dužinu od 6,99 metara, širinu od 2,06 metara i visinu od 3,1 metra, što ga čini agilnijim i pristupačnim svim kategorijama putnika. Pored toga, uz konkurentniju cijenu, BYD J6 je u stanju voziti 200 kilometara kontinuirano na jednom punjenju.

Da bi zadovoljio različite zahtjeve u gradskim i prigradskim područjima, BYD J6 također ima tri različite izvedbe za svoje kupce.

Prema BYD-u, od 2015. godine kompanija je isporučila četiri serije električnih autobusa svojim kupcima u Japanu. BYD je isporučio električne autobuse i to modele K9, K7 i J6, koij voze u različitim dijelovima zemlje. Koriste se za gradski javni prevoz, prevoz u lukama i posebnim prevozima kao što je ovaj u Nacionalnom parku Oze. Samo u Kyotu, BYD električni vozni park sada ima kombiniranu kilometražu od preko 500.000 kilometara te pomaže gradu da smanji emisiju ugljičnog dioksida za 600.000 tona i omogućava svojim klijentima da uštede na troškovima održavanja.

U narednih pet godina, BYD želi povećati prodaju električnih autobusa na 1000 jedinica.