Naslovnica Novosti Leeds Rhinos i Temsa: Početak uspješne saradnje

Leeds Rhinos i Temsa: Početak uspješne saradnje

708
0
PODIJELI

Prevoz je važan faktor za svaki sportski klub. Ne samo da se igraču prevezu na i sa utakmice, već im prevoz pruža idealnu priliku da zajedno provedu putovanja. Iako unajmljivanje standardnog autobusa za ove svrhe uredu, ipak se ništa ne može porediti sa luksuzom posebno izrađenog autobusa za ekipu koji je u potpunosti prilagođen potrebama tima. On im daje potreban mir i reaksaciju te sve što im je potrebno kako bi se što bolje pripremili prije utakmice i odmorili nakon.

U februaru ove godine ragbi klub Leeds Rhinos u sklopu sponzorskog ugovora je kupio svoj personalizirani Temsa Safari HD12 autobus, čime je turski proizvođač postao njegov službeni prevozni partner. Kevin Sinfield, direktor Leeds Rhinos, je kazao: “Svake sezone, naša ragbi Liga postaje sve konkurentnija, tako da stalno tražimo nove načine da dobijemo konkurentnu prednost na terenu. Imati vlastiti autobus koji je prilagođen našim specifičnim sportskim zahtjevima pomaže da se osigura da su igrači u najboljem mogućem fizičkom i mentalnom stanju kada stignu na stadion.”

Ovakvi autobusi su viđani i ranije u ragbi ligama, ali je ovo prvi autobus u ovakvoj specifikaciji koji je napravila Temsa, koja bilježi značajan rast u Velikoj Britaniji kroz ekskluzivno partnerstvo sa Arriva Bus and Coach. “Temsa želi nastaviti ovaj rast i svijest o brendu u Velikoj Britaniji te smo osjetili da je jedan od najboljih načina da se to uradi sa elitnim, vrhunskim sportskim timom”, izjavio je generalni direktor Arriva Bus and Coach Andrew Cullen.  Andrew je blisko sarađivao sa komercijalnim direktorom Leeds Rhinos Rob Oatesom kako bi sponzorski posao pretvorio u stvarnost. “Uvijek tražimo nove partnere i jedan od naših ključnih ciljeva je bio da se više uključimo u velike međunarodne kompanije”, objašnjava Rob. “Kada nam se Andrew obratio u ime Temse, to je bila savršena prilika. Ovo je prvi put da imamo klupski autobus brendiran u Leeds Rhinos i izgleda tako dobro što nas čini posebno ponosnim.”

Iako se radi o klasičnom klupskom autobusu, prilagođenom potrebama tima, stručnjaci u Temsi su napravili modularno vozilo. To znači da nema trajnih modifikacija i da se u svakom trenutku vozilo može konvertovati u klasični autobus od 53 sjedišta. Autobus Safari HD12 je dug 12,2 metara i ima 38 luksuznih polukožnih sjedišta sa pojasevima u tri tačke veznanja. Svako od sjedišta ima i ručke i USB priključke. Snagu autobusi daje DAF MX-11 motor povezan sa automatskim mjenjačem ZF EcoLife.

U unutrašnjosti se nalaze i stolovi sa držačima za čaše i dodatnim USB priključcima. Tu su i četiri LCD ekrana sa Sky TV-om, kao i on-board wi-fi. Vozilo posjeduje i toalet, kuhinju sa mikrovalnom pećnicom, aparatom za kafu i sudoperom te čak tri frižidera. Klupskim autobusom će upravljati kompanija Fourway Coaches iz Leedsa, koja već 15 godina snabdjeva Leeds Rhinos sa vozilima i vozačima.

Temsino partnerstvo sa Leeds Rhinos će trajati najmanje tri godine, a već sada se predviđa da će vozilo tokom ugovora biti dodatno opremljeno i nadograđeno. Planira se da nakon što klub završi sa ovim autobusom, on bude prodan kao rabljeni klasični autobus. Smatraju da će se fleksibilnost ovog autobusa zaista svidjeti mnogim prevoznicima. “Autobus se može lahko rekonfigurirati, što znači da je život nakon što posluži kao klupski autobus itekako moguć”, izjavio je Andrew Cullen i nastavio da zahvaljujući ovom autobusu Temsa već dobija upite i od drugih sportskih timova i prevoznika za narednu godinu.