Naslovnica Novosti Neoplan Skyliner FLiP2Go: Pokretni svijet iskustva

Neoplan Skyliner FLiP2Go: Pokretni svijet iskustva

846
0
PODIJELI

Za vrlo kratko vrijeme, stručnjaci u Centru za modifikaciju autobusa u Plauenu pretvorili su Neoplan Skyliner u pokretni objekt za učenje. Cilj FLiP2Go autobusa je da pruži zabavan pristup djeci i mladima širom Austrije kako bi naučili o finansijskim pitanjima koristeći interaktivne multimedijalne konzole.

Ulazak u FLiP2Go autobus uvodi vas u mobilni svijet iskustva. Tamne boje u kombinaciji sa sofisticiranim konceptom osvjetljenja daju enterijeru ovog Skylinera futuristički izgled. “Međutim, to su definitivno vrhunske multimedijalne igraće konzole sa multi-touch ekranima u širokom rasponu veličina koje su posebno privlačne”, kazao je Heinz Kiess, direktor prodaje i marketinga u Centru za modifikacije autobusa u Plauenu.

Edukativni FLiP2Go autobus realizovali su MAN stručnjaci za modifikaciju autobusa u Plauenu. Baziran na Neoplan Skylineru, ovaj autobus nudi zabavan pristup učenju djece i mladih širom Austrije o novčanim pitanjima. Austrijska Erste banka i Erste Grupa koriste inovativnu nastavnu opremu kako bi pomogle mladim ljudima da saznaju kako da upravljaju novcem i steknu vještine upravljanja finansijskim poslovima.

A na kojem principu to radi? Sedam interaktivnih multimedijalnih igraćih konzola čekaju posjetitelje u FLiP2Go autobusu, koji mogu raditi zajedno ili jedni protiv drugih. Stanica World Trip, na primjer, je virtualno putovanje koje igračima omogućava da vide kakve efekte mogu imati njihove odluke o potrošačima u globalnom svijetu. S druge strane Job-O-Mat pokazuje vezu između treninga i mogućnosti zarade.

Odvojene kabine za igranje na gornjoj i donjoj palubi opremljene su visokoučinkovitim igračkim kompjuterima. Djeca i mladi mogu da igraju i rješavaju razne zadatke na multi-touch ekranima rezolucije 4K koji su ugrađeni u stolove od nerđajućeg čelika. Visokokvalitetna hi-fi oprema osigurava pravi zvuk. “Izazov koji je uključen u FLiP2Go bio je da se integriše opsežna multimedijalna oprema pojedinačnih stanica kao i kontrola viših nivoa medija, koji se sastoji od centralnog kompjutera sa Intel i7-7700 UMTS ruterom i WiFi pristupnom tačkom u Noplan Skylineru”, izjavio je Kiess. Potrebni serveri su instalirani u prtljažnom prostoru, gdje se nalazi i rezervni agregat s vanjskim sistemom hlađenja.

Pored kabina za igru, na donjoj palubi premium autobusa nalazi se i igračka stanica, koja je dostupna osobama u invalidskim kolicima. Autobus je mjesto gdje posjetitelji kreću na multimedijalno iskustvo putovanja na točkovima. Do 32 igrača mogu istovremeno završiti 100-minutnu igru ​​na dva sprata Neoplan Skylinera.

Dizajn igre, softver i planovi dizajna enterijera dolaze od agencije Jangled Nerves iz Stuttgarta. Sve njihove zamisli su implementirali MAN stručnjaci u Centru u Plauenu. Vozilom upravlja austrijski prevoznik Dr. Richard. “MAN-ov tim u Plauenu je za vrlo kratko vrijeme razvio jedinstveno vozilo. Isključivo zbog kratkog vremena izgradnje, uspjeli smo završiti autobus na vrijeme, unatoč dugoj fazi planiranja”, kazao je Johann Strasser, tehnički direktor u Dr. Richard Bus GmbH i nastavio: “Ovaj Noplan Skyliner je daleko najneobičniji autobus u dugoj historiji naše kompanije.”