Naslovnica Novosti Connexxion uveo karte sa barkodom

Connexxion uveo karte sa barkodom

779
0
PODIJELI

Putnici u holandskoj pokrajini Zeeland od sada u autobusima kompanije Connexxion, koja je podružnica Transdeva, mogu koristiti karte sa barkodom. Svi autobusi u ovoj pokrajini opremljeni su novim barkod skenerom. Putnici mogu koristiti ovaj skener za provjeru i odjavu.

Putnici koji koriste javni prevoz u Holandiji mogu putovati lakše sa OV čip karticom, koja se može koristiti širom zemlje, u autobusu, vozu, metrou i tramvaju. Putnik se prijavljuje prilikom dolaska autobusa i odjavljuje na odlasku iz autobusa i odjavom je platio kartu. OV čip kartica radi kao kreditna kartica. Putem ove kartice putnici mogu koristiti i dodatne usluge kao što je iznajmljivanje bicikla. Plaćanje se vrši sa OV čip karticom, anonimnom ili personalizovanom. Pojedinačne karte se mogu kupiti u Connexxion autobusima. One su sada opremljene i barkodom, kojim se putnik prijavljuje za vožnju. Ovo olakšava putovanje sa jednom kartom pošto skener barkodova provjerava da li je karta važeća u vrijeme putovanja.

Putnici kupuju kartu od vozača i plaćaju debitnom karticom ili kreditnom karticom. Plaćanje gotovinom više nije moguće u Connexxion autobusima. U narednim mjesecima, putovanje s barkodom će biti uvedeno i u drugim pokrajinama. Sljedeći korak je online prodaja ulaznica sa barkodom u webshopu. Ova karta se može isprintati ili prikazati na pametnom telefonu.