Naslovnica Novosti Madrid dobija BYD električne autobuse iduće godine

Madrid dobija BYD električne autobuse iduće godine

767
0
PODIJELI

EMT Madrid, najveći prevoznik u španskom glavnom gradu, naručio je 15 električnih autobusa od proizvođača BYD. Svi naručeni autobusi su u standardnoj dužini od 12 metara i ovo će biti prva saradnja kompanija EMT Madrid i BYD na polju električnih autobusa.

Kao najveći pružalac usluga javnog prevoza u Španiji, EMT Madrid upravlja sa flotom od oko 2100 vozila, a isporuka novih električnih BYD autobusa planirana je za početak 2020. godine. Najnovija BYD vozila su naručena kao zamjena za postojeću dizelsku flotu, čime se dodatno povećava postotak autobusa bez štetnih emisija u floti kompanije EMT Madrid. Novi BYD eBusevi će raditi na raznim linijama širom grada.

Ovaj ugovor je posljednji u nizu glavnih narudžbi za BYD vozila iz Španije pošto su već ranije svoje BYD autobuse naručili Barcelona, ​​Valencia i Badajoz. Značajno je spomenuti da je Badajoz na jugozapadu zemlje upravo primio 50.000 primjerak eBusa napravljenog od strane BYD. Također, Badalona, ​​na sjeveroistoku Barcelone, uskoro će dobiti osam BYD eBuseva.

Portugalski grad Coimbra također se priprema za isporuku osam BYD eBuseva naredne sedmice, a BYD proširuje svoj portfolio klijenata na pirinejskom poluostrvu.

Isbrand Ho, generalni direktor kompanije BYD Europe, rekao je: “Oduševljen sam što su Madrid i EMT odabrali električne autobuse bez emisija iz BYD-a. Prednosti čistih operacija biće vidljive od strane EMT-a i, što je još važnije, od strane stanovnika Madrida. Uvjeren sam da ćemo nastaviti svoj rast u gradovima Španije i nastaviti ćemo svoju misiju da poboljšamo kvalitet zraka u Iberiji i šire. Ove godine smo dobro počeli da proslavljamo 20. godišnjicu postojanja BYD Europe sa predstavljanjem naših električnih kamiona u Evropi i isporukom naših električnih aerodromskih autobua aerodromu Zaventem u Briselu.”