Naslovnica Novosti U Sisak stiglo 20 novih autobusa

U Sisak stiglo 20 novih autobusa

1053
0
PODIJELI

U Sisak je stiglo 20 novih autobusa nabavljenih bespovratnim sredstvima u iznosu od oko 3 miliona eura. Iznos od oko 2,6 miliona eura dodijelila je Europska unija kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., a Republika Hrvatska iz državnog budžeta dodijelila je preostali iznos. Na ovom projektu, kojim je u potpunosti obnovljen vozni park Auto prometa Sisak, dvije su godine radili zajedno Grad Sisak, Auto promet Sisak i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

“Još prije tri godine krenuli smo s nabavom 15 novih autobusa kreditom EBRD-a kada još bespovratna sredstva iz EU nisu postojala. Čim je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture raspisalo konkurs bili smo među prvima koji su predali dokumentaciju i među prvima koji su zahvaljujući kompaniji Autobus d.o.o. i dobili autobuse. Od početka ove godine više od 700.000 putnika je prevezeno što znači da će autobusi biti popunjeni. Ova će se 2019. godina u historiji Auto pometa pamtiti kao dobra godina. Veselimo se također najavi iz Ministarstva o novim konkursima za električne autobuse i već vrijedno radimo na dokumentaciji”, rekla je to gradonačelnica Kristina Ikić Baniček na konferenciji za novinare.

I direktor Auto prometa Sisak Darko Majić izrazio je zadovoljstvo ovim projektom koji je nakon dvije godine uspješno završen. “Svih 20 autobusa nalazi se u krugu Auto prometa. Nadamo se sad uređenju autobuskih stanica i nadstrešnica, za nekoliko sedmica će nam doći i prvi displayi za obavještavanja putnika na autobuskim stanicama. Brinemo o svim putnicima i na usluzi smo građanima, jer bez putnika Auto promet nema svrhu. Treću godinu za redom APS posluje pozitivno, isplaćujemo redovno plate i isplaćujemo sva materijalna prava po kolektivnom ugovoru i vozači nam se sami javljaju koji žele raditi u Auto prometu”, naglasio je Majić. Dodao je kako ova kompanija trenutno raspolaže s 44 autobusa.

“Dolaskom novih autobusa ostali smo na istom broju autobusa jer prema ugovoru koji imamo s Ministarstvom dužni smo 20 autobusa rashodovati, cilj je da stare autobuse maknemo s ceste”, kaže Majić. Naglasio je i odličnu saradnju s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture čiji je predstavnik Hrvoje Šušnjić rekao kako su i u Ministarstvu izuzetno zadovoljni što su nakon dvije godine rada na projektu nabavljeni novi autobusi. “S ovom potporom ostvarili smo veliki uspjeh i cilj, a on je povećanje mobilnosti građana, osiguranje kvalitete javnog prevoza i smanjenje negativnog utjecaja na okoliš. Zadovoljni smo saradnjom s Gradom Siskom i Auto prometom Sisak i nadamo se novim projektima i novom saradnjom u sljedećem financijskom razdoblju”, rekao je Šušnjić.

izvor: sisak.hr