Naslovnica Ekskluzivno Bosna tours Travnik: Novi autobus i nova linija

Bosna tours Travnik: Novi autobus i nova linija

2150
0
PODIJELI

Kako smo ranije već pisali – veliki broj bh. autobuskih kompanija je kraj prošle i početak ove godine iskoristila da se što bolje pripremi pred sezonu koja je evo već u punom zamahu i čiji se vrhunac tek očekuje. Jedna od tih kompanija je i Bosna tours iz Travnika. Osim vozila, kompanija je pokrenula i novu liniju prema Njemačkoj, no krenimo redom.

Kompanija je odlučila da se prvo posveti segmentu malih vozila, pa je početkom godine vozni park proširen sa dva minibusa: Mercedes Sprinter i VW Crafter. Da je to bila prava odluka, pokazalo se početkom ljeta kada su vozila napustila bazu i faktički se ne vraćaju, pošto su u punom radu svaki dan. Nakon toga odlučilo se nešto uraditi i na segmentu velikih vozila.

S tim u vezi, od kompanije Sejari Sarajevo kupljen je zlatkasti Neoplan Tourliner prve generacije u troosovinskoj izvedbi. Neoplanov model Tourliner je putnički autobus koji sigurno zaslužuje pažnju, posebno zbog svoje štedljivosti. Na njega se uvijek možete osloniti i ovaj model ujedinjuje jedinstvenu Neoplan estetiku i ekonomičnost, tako da se sa pravom može nazvati autobusom za sve prilike.

Novi član flote je 2009. godina i opremljen je MAN motorom snage 440 KS. Njegov motor ispunjava Euro 4 standard, a uparen je sa MAN TipMatic automatskim mjenjačem od 12 brzina i sa Easy-start sistemom. Dužina vozila je 13,8 metara što daje dovoljna komfora u unutrašnjosti za putnike. Unutrašnjost je opremljena sa 56 + 1 + 1 Vogelovih sjedišta urađenih posebno za Neoplan, u plavo-žutoj kombinaciji kože i tkanine. Sva sjedišta imaju naslon na obaranje te bočno izvlačenje prema hodniku, naslone za noge i ruke, stoliće i mrežice za lične stvari uz obavezne sigurnosne pojaseve.

Vozaču će, osim brojnih MAN sigurnosnih sistema, putovanje olakšati i ugrađena navigacija te kamera za vožnju unazad, a na raspolaganju vozačkoj posadi će biti i krevet kod drugih vrata. Za vrijeme putovanja putnici će moći koristiti sve prednosti Blaupunkt audio/video sistema koji podrazumijeva CD/MP3/DVD player i dva LCD monitora. Od ostale opreme možemo spomenuti da vozilo ima respektabilan prtljažni prostor, dva rezervoara za gorivo i naravno za dugolinijska putovanja – toalet. Od servisne opreme za putnike svakako će dobro doći i dva Frenzel frižidera – standardni u prednjem dijelu kapaciteta 56 litara te drugi koji se nalazi na vrhu toaleta. Također, i kuhinja je od Frenzela, a pored kuhinje se nalazi i utičnica od 220 V.

Još jedna novina iz ove kompanije je i nova linija. Naime, Bosna tours je poznata da već godinama i sa dosta uspjeha spaja Bosni u Hercegovinu sa Švicarskom. Od prije 20-tak dana sa radom je krenula i nova linija koja našu državu spaja sa Njemačkom. Od sada će autobusi Bosna tours BiH tri puta sedmično spajati sa njemačkim gradovima kao što su Rosenheim, Munchen, Augusburg, Ulm i Stuttgart. Za više detalja o liniji možete dobiti na navedenim brojevima telefona.

Napisali smo već ranije da se na Tourliner uvijek možete osloniti i da je to autobus za sve prilike. Da će osim linijskog saobraćaja obavljati podjednako dobro i vanredne vožnje već smo se imali prilike uvjeriti pošto je dan prije naše posjete vozilo upravo stiglo iz Barcelone. Tamo je bilo na višednevnoj ekskurziji sa jednom srednjom školom iz Sarajeva i utisci putnika, ali i vozača za vozilo su bili itekako pozitivni. Za kraj smo obavezno pitali da li se tokom godine može očekivati još prinova, na što smo dobili odgovor da je u planu prodaja nekih vozila, a da će shodno tome stići i nova vozila, o čemu ćemo kao i uvijek biti prvi obavješteni.

Ekipa portala BHBus.ba se zahvaljuje gospodinu Ibrišimbegoviću na gostoprimstvu te njemu i cijelom kolektivu kompanije Bosna tours želi puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom!