Naslovnica Novosti BYD zvanično ušao i na portugalsko tržište

BYD zvanično ušao i na portugalsko tržište

725
0
PODIJELI

Kako je nedavno i najavljeno, BYD je isporučio osam čisto električnih, 12-metarskih eBusa u kompaniju Coimbra Municipal Transport Service (SMTUC) iz Portugala, što je prvi put da je BYD isporučio svoja vozila na portugalsko autobusko tržište. Isporuka također predstavlja značajan korak u pomicanju Portugala ka održivijoj budućoj transportnoj politici.

Coibrina nova flota eBusa prati brojne isporuke posljednjih sedmica za BYD, koji je rame uz rame sa vodećim evropskim proizvođačima električnih autobusa. João Pedro Matos Fernandes, portugalski ministar za životnu sredinu i tranziciju je najavio kompletiranja više ovakvih projekata sa električnim vozilima koja osiguravaju manje troškove i bolje životno okruženje: “Do 2050. godine imat ćemo punu e-mobilnost na cestama, potaknutu strujom ili vodikom.”

Primopredaja flote obavljena je u parku Coimbra u Mondego Green Parku i uključivala je predsjednika Gradskog vijeća Coimbre, Manuel Machada, u pratnji g. Matosa Fernandesa. Isbrand Ho, generalni direktor kompanije BYD Europe, je također bio prisutan i tom prilikom je izjavio: “Oduševljeni smo što da smo ušli i na portugalsko tržište autobusa – to je veoma važna zemlja za budućnost električne mobilnosti sa nizom portugalskih gradova koji izražavaju progresivne poglede na čist, 100% transport bez emisija. Lokalne vlasti širom Portugala pažljivo će pratiti Coimbru i mnoge koristi – društvene i finansijske – koje može očekivati ​​u narednim mjesecima i godinama. Danas, BYD je prisutan u širom Evrope i na izuzetno raznolikim tržištima koja pokrivaju cijeli spektar klimatskih uslova; od ekstremne hladnoće u Skandinaviji do vrućine južne Italije, Španije i sada Portugala. BYD eBusi pružaju pouzdan i siguran rad – bez obzira na vremenske prilike!”