Naslovnica Novosti Volvo, Sunsundegui i FAMCO isporučuju 373 autobusa za Dubai

Volvo, Sunsundegui i FAMCO isporučuju 373 autobusa za Dubai

886
0
PODIJELI

Volvo Buses i FAMCO (Al Futtaim Auto & Machinery Co) izabrani su za dobavljača 373 gradska autobusa za RTA Dubai (Roads and Transport Authority). Za Volvo je ovo najveća ikad narudžba šasija iz Dubaija i najveća ikad za gradske autobuse Euro 6 u regionu Bliskog istoka.RTA Dubai će vozila dobiti na Volvo šasiji, nadogradnju će raditi Sunsundegui, a vozila će isporučiti Volvo lokalni uvoznik FAMCO. Sa ovom najnovijom narudžbom, broj Volvo vozila u floti RTA Dubai će narasti na 571. RTA Dubai intenzivno ulaže u javni prevoz, sa ciljem da postane prvi izbor za mobilnost u Dubaiju. Broj autobusa u Emiratima će se povećati za skoro 30% od 2018. do 2020. godine.

Šasija B8RLE Euro 6 će imati karoseriju Sunsundegui SB3. Ovo će biti prvi Euro 6 gradski autobusi koji će raditi u regionu. Isporuke su planirane od trećeg kvartala 2019. do drugog kvartala 2020. godine. Isporuka uključuje 10-godišnji sveobuhvatni ugovor o održavanju koji također pokriva gume i akumulatore.

“Veoma smo ponosni i zahvalni na ponovnom povjerenju koje je nam je ukazao RTA Dubai. Ovaj tender je ocjenjen na osnovu 10-godišnjeg poređenja ukupnih troškova vlasništva, uključujući troškove goriva i operativne troškove, a Volvo je postao najkonkurentnija alternativa. Ovaj posao je priznanje za dugoročne odnose koje smo izgradili i vrijednost koju isporučujemo za RTA”, rekao je Håkan Agnevall, predsjednik Volvo Buses. “Volvo Euro 6 B8RLE šasija je dobro dokazana platforma i nastavlja da postavlja industrijski standard za potrošnju goriva, troškove vožnje i životnog ciklusa”, rekao je on.

Autobusi su dizajnirani da zadovolje visoke zahtjeve za udobnost i sigurnost putnika, vozača i ostale učesnike u saobraćaju. Standardna oprema uključuje Volvo elektronske kočnice i ESP (Electronic Stability Program). Autobusi će imati najviši nivo inteligentnih transportnih sistema (ITS) za praćenje flote, kao i inovacije novog doba kao što su interaktivni ekrani.

Autobusi će takođe biti opremljeni modernim sistemima za pomoć vozaču i praćenjem kao što umor vozača i Volvo I-coaching paket. Putnici će iskusiti vrhunske interijere sa luksuznim ergonomskim sjedištima i udobnim dodacima poput USB punjača. Autobusi će biti kompatibilni sa ITxPT, sistemom koji omogućava interoperabilnost između IT sistema u javnom prevozu.