Naslovnica Novosti Blackpool Transport kupio 15 Enviro200 autobusa

Blackpool Transport kupio 15 Enviro200 autobusa

838
0
PODIJELI

Alexander Dennis Limited (ADL) krajem juna je isporučio još 15 Enviro200 autobusa kompaniji Blackpool Transport kao dio operativnog programa obnove voznog parka. Ova najnovija isporuka povećao je ukupni broj autobusa marke Alexander Dennis na 88. Solo i dvospratni autobusi ovog proizvođača su članovi flote Blacpool Transporta od 2016. godine.

Upravo te 2016. godine, kompanija Blackpool Transport se obavezala lokalnim vlastima, građanima Blackpoola i milionima posjetilaca grada da će sprovediti kontinuirani program zamjene starijih vozila u svojoj floti. Od tada, Alexander Dennis je isporučio 55 Enviro400 City dvospratnih i 33 Enviro200 solo autobusa.

U bliskoj saradnji sa kompanijom Blackpool Transport, ADL je prilagodio svoje autobuse standardu “Palladium”. Pored besplatnog Wi-Fi, sjedišta od eko kože, podnih obloga od drveta i zvučnih i vizuelnih objava o zaustavljanju, ova specifikacija je evoluirala za ovogodišnje autobuse sa dodatkom bežičnog punjenja u naslonima za glavu sjedišta, što znači da putnicima više neće trebati ni kabal za punjenje svog mobitela i ostalih elektronskih uređaja dok su u autobusu.

Ovogodišnja isporuka sastoji se od 11 Enviro200 modela koji imaju dužinu od 11.8 metara i kapacitet od 43 sjedišta te četiri kraća 9.7-metarska Enviro200 sa 34 sjedišta. Svi su opremljeni ADL-ovom SmartPack tehnologijom efikasnosti koja dodatno smanjuje potrošnju goriva i štetne emisije. Vozila će raditi na linijama 6 i 7.

Jane Cole, izvršna direktorica Blackpool Transporta, je na primopredaji komentarisala: “Ovo je divna prekretnica na našem putu saradnje sa kompanijom Alexander Dennis. Najnovija isporuka Enviro200 autobusa ponovo uvodi karakteristike koje nikada ranije nisu viđene u Blackpoolu i dovodi nas sve bliže našem cilju da do 2020. godine naši autobusi ne budu stariji od pet godina. Karakteristike koje nudimo putnicima kao dio našeg “Paladium” standarda su imale pozitivnu reakciju i rado ih ponovo uvodimo u naša vozila i to sa dodatnim pogodnostima. Ovo je uzbudljivo vrijeme u Blackpoolu i ponosni smo što smo u mogućnosti da ponudimo mrežu javnog prevoza koja odgovara ambicijama i viziji grada.”

Charlie Miller, regionalni menadžer prodaje ADL-a, rekao je: “Zadovoljstvo nam je da blisko sarađujemo sa timom u Blackpool Transportu ne samo u dizajnu, isporuci i radu njihove flote ADL autobusa, već i na drugim vizionarskim projektima čiji je cilj stvaranje autobusa kao inkluzivnijeg okruženja. U ADL-u smo ponosni što smo učestvovali na ovom putovanju sa Blackpool Transportom – potičući strast javnosti za putovanjem autobusom, izazivajući percepciju javnosti o javnom prevozu i čineći autobus prijatnim iskustvom za svakoga.”