Naslovnica Novosti Abu Dabi kupuje Volvo autobuse

Abu Dabi kupuje Volvo autobuse

849
0
PODIJELI

Odjeljenje za transport u Abu Dabiju – Department of Transport (DoT) je u saradnji sa gradskim prevoznicima naručilo 168 vrhunskih međugradskih autobusa od Volvo Buses i Famco Al Futtaim Auto & Machinery Co (Famco). Za Volvo je ovo najveća pojedinačna narudžba šasija iz Abu Dabija.Nedavno je Volvo najavio narudžbu 373 gradska autobusa za Dubai sa prvim isporukama u trećem kvartalu 2019. godine. Sa najnovijom narudžbom, Volvo flota u Ujedinjenim Arapskim Emiratima će iznositi skoro 800 vozila, koja će raditi u sva tri segmenta u UAE – gradskom, međugradskom i premium turističkom.

Šasija će biti Volvo B11R Euro 6 i to će ujedno biti prvi Euro 6 autobusi koje je kupilo Odjeljenje za transport u Abu Dabiju. Karoseriju će nadograditi španski karoserista Castrosua sa svojim modelom Magnus E. Isporuke su planirane od četvrtog kvartala ove godine pa sve do četvrtog kvartala 2020. godine.

Pored vozila, ugovor sa operatorima uključuje i sveobuhvatni ugovor o održavanju. Tender je dodjeljen proizvođaču koji predstavlja kombinaciju superiornih specifikacija vozila u kombinaciji sa niskim troškovima rada. Jedinstvena ponuda vrijednosti koju je ponudio Volvo pomogla je da njihova ponuda ostane konkurentna i bude pobjednička.

“Sa ovim najnovijim narudžbama, Odjel za transport u Abu Dabiju i dalje snažno vjeruje kako u Volvo proizvode tako i u naš tim. Veoma smo ponosni i počašćeni što možemo isporučiti naše B11R Euro 6 šasije i motore, transportno rješenje koje se ističe u upravljivosti, udobnosti i sigurnosti”, rekao je Håkan Agnevall, predsjednik Volvo Buses.

Volvo B11R je dizajniran da zadovolji visoke zahtjeve u pogledu voznih svojstava, udobnosti i sigurnosti. Standardna oprema uključuje karakteristike kao što su Volvo elektronski kontrolisane disk kočnice i ESP (Electronic Stability Program). Putnici će iskusiti vrhunski interijer uključujući ergonomska sjedišta, USB punjače u sjedištima i prozore koji odbijaju toplotu. Autobusi će biti opremljeni visokim nivoom inteligentnih transportnih sistema (ITS) za praćenje flote i podršku vozačima.