Naslovnica Novosti Novi koncept putovanja: Pinkbus

Novi koncept putovanja: Pinkbus

1295
0
PODIJELI

Ovog mjeseca u Njemačkoj je počeo novi putovanja i prevoza putnika – Pinkbus. Glavna ideja je da se veliki gradovi povežu direktno od A do B bez, kako kaže menadžment Pinkbusa, dugotrajnih prelaznih stanica. Misija Pinkbusa je: “Revolucionirati osobni prevoz autobusom i učiniti ga atraktivnim za svakoga.”

Od prvog jula Pinkbus povezuje, bez dosadnih presjedanja i velikog broja ulazaka na stanice, gradove Berlin, Dizeldorf i Minhen po fiksnoj cijeni od 25 eura u svakom smjeru i nezavisno od trenutka rezervacije. U cijenu su uključene i druge usluge kao što su online rezervacija sjedišta, prtljaga, jedan besplatan rebooking, stabilan WiFi, dodatni prostor za noge, USB priključci i i utičnice na svakom sjedištu. Osim toga, putnici će imati i dodatne nagrade za lojalnost pošto je svaka deseta vožnja besplatna. “Već danas imamo flotu koja je do sada najodrživija na njemačkom tržištu, a već radimo na daljnjim ponudama s kojima ćemo pomoći u oblikovanju budućnosti mobilnosti”, kaže Tino Engelmann, direktor Pinkbusa.

Kompanija kaže da ima održivost i sigurnost u fokusu pa zbog toga koristi isključivo vozila Neoplan Skyliner za svoje autobuske usluge. Iako flota nije u vlasništvu Pinkbusa, ona će biti upravljana od strane partnerskih kompanija koje osiguravavaju autobuse i djeluju u isto vrijeme kao i dioničari Pinkbus GmbH. Na predstavljanju kompanije, gradovi Berlin, Dizeldorf i Minhen su inicijalno predstavljeni na mreži. Frankfurt, Hamburg i Stuttgart bit će dodani u sljedećem koraku. Sjedište kompanije Pinkbus se nalazi u Kelnu. Pinkbus želi da poveže najveće njemačke gradove. Karte kao i dodatne informacije o kompaniji dostupne su na www.pinkbus.de.

O ovom projektu ćemo svakako uskoro imati i više informacije kao i više slika…