Naslovnica Ekskluzivno Lider u turizmu Dinamik turs unificira flotu

Lider u turizmu Dinamik turs unificira flotu

3887
0
PODIJELI

Apsolutni lider među turističkim agencijama u Bosni i Hercegovini kompanija Dinamik Turs iz Brčkog ovih dana ima veliki razlog za slavlje. Naime, rukovodstvo ove firme je odlučilo da se vozni park, koji je ne tako brojčano velik, unificira sa još jednim kvalitetnim vozilom – Neoplan Starlinerom druge generacije. Bezvremenski Neoplan Starliner prema onom što smo vidjeli je unikatan primjerak u Bosni i Hercegovini.Za vlasnike Dinamik tursa boljeg busa od Neoplana za njihov posao nema, pa se pristupilo traženju novog člana flote, a izbor je pao na model Starliner čime je sada flota unificirana. Vozilo je stiglo iz MAN Top Used podružnice sa sjedištem u Beču.

Riječ je o troosovinskom vozilu dužine 13 metara, koje će kao i njegov brat blizanac ostaviti pečat i poseban osjećaj kod svakog putnika. Kao godina njegovog “rođenja” navedena je 2012., ali kako smo primjetili prilikom posjete  i u toku obilaska vozila još uvijek je osjetan miris novog vozila. Ovaj “Div” je uparen sa 12 stepenim automatskim MAN AS-tronic mjenjačem i Euro 5/EEV motorom od 504 konjske snage, po čemu je unikatan na našim prostorima u mnoštvu istih modela.

Unutrašnjost vozila krase 53 Kiel Avance sjedišta od čega svako sjedište posjeduje naslone za ruke i noge, stoliće za hranu, 220-Voltne utičnice da svaki putnik tokom putovanja može nadopuniti svoj električni prenosni uređaj te da se po vlastitom izboru zabavi sadržajem na njemu. Iznad sjedišta svaki putnik ima po jedan preklopivi pretinac za ručni prtljag.

Za potpuni ugođaj tokom putovanja Blaupunkt je odradio vrhunski posao. Duž hodnika cijelog vozila nalaze se tri preklopna LCD monitora, povezana sa cijelim audio i video sistemom. Putnici tokom putovanja pored različitog video i audio sadržaja mogu da izaberu i panoramski pogled koji se reprodukuje uz pomoć raznih kamera koje su raspoređene izvan vozila.

Na zadnjim vratima vozila smješten je toalet u XL izvedbi prilagođen osobama višeg rasta, a nasuprot njega nalazi se i kafe aparat. Pored gore svega nabrojanog imamo i dva frižidera sa jako velikim kapacitetom za tečnosti ili možda hranu. Kokpit vozača napravljen je sa jako velikim ukusom za dizajn, krenuvši od ergonomskog sjedala za vozača i završivši na instrument tabli vozila. Upravljač vozila je opremljen sa više multifunkcionalnih tipki za pojedine komande u vozilu. Jedna sasvim nova stvar koju smo spazili tokom pregleda kokpita jeste nova generacija digitalnog tahografa.O tome nam je gospodin Babić rekao: “Trudimo se da svaki vozač u ovome vozilu ima na raspologanju najsavremenije tehnologije koje su trenutno dostupne na tržištu, pa smo samim tim odlučili da u ovog “ljepotana” ugradimo i novu generaciju digitalnog tahografa.”

Što se tiče osvjetljenja vozilo posjeduje fabrička xenon svjetla uparena sa trodiodnim dnevnim svjetlima i svjetima za maglu.
Bezvremenski dizajn ovog vozila nije potrebno dodatno opisivati, jer on zaustavlja dah kod svakog na prvi pogled.

Našu posjetu iskoristili smo još da sa gospodinom Babićem iskoristimo za jedan kratki razgovor vezano za planove u nekoj bližoj budućnosti.
Da li možemo očekivati još novosti u skorije vrijeme što se tiče flote kompanije Dinamik Turs?
“Kompanija Dinamik Turs je odlučila da sada svoju flotu unificira samo sa Neoplanovim modelima Starliner, jer i kao što već znate da se mi maksimalno zalažemo za vrhunsku uslugu prema svakome putniku na svakom putovanju uz slogan ONE STEP AHEAD (Jedan korak ispred), a u dosadašnjem iskustvu Starliner je to i opravdao najbolje”, odgovorio nam je gospodin Babić.
Jel možemo očekivati možda pokretanje neke redovne linije u skorije vrijeme?
“Mi kao turistički servis smo ove godine kompletirali svoje usluge, te smo sad jedina turistička agencija u Bosni i Hercegovini koja ima sve dostupne usluge iz oblasti turizma na tržištu. Što se tiče redovne linije, još uvijek postoji mogućnost za to, ali vaš portal će o tome biti prvi obavješten kada za to dođe vrijeme.”

Ekipa Portala BHBus se zahvaljuje gospodi Veliboru Babiću i Nikoli Stojišiću kao i osoblju kompanije Dinamik Turs na prijatnom gostoprimstvu i prezentaciji novog člana flote ove kompanije sa kojim im želimo svu sreću i uspjeh u daljem poslovanju.

Za sami kraj našim čitateljima preporučujemo da svoje vrijeme poklone video zapisu i kvalitetnoj galeriji fotografija koju smo napravili tokom ove posjete kompaniji Dinamik Turs iz Brčkog.