Naslovnica Novosti BYD i ADL prodali 100 električnih dvospratnih autobusa!

BYD i ADL prodali 100 električnih dvospratnih autobusa!

809
0
PODIJELI

Alexander Dennis Limited (ADL) i BYD Europe saopštili su da je zajednička saradnja na električnim vozilima već dostigla prodaju 100 električnih dvospratnih autobusa. ADL je podružnica NFI Group Inc. (NFI), jednog od najvećih svjetskih nezavisnih globalnih proizvođača autobusa, a BYD je globalni lider u novim energetskim vozilima s više od 50.000 čistih električnih vozila, zajedno sa pripadajućom baterijom i drugim tehnologijama.

Ova vijest je došla nakon što je uspješno završena isporuka 19 električnih dvosratnih autobusa Enviro400EV kompaniji National Express za rad na linijama u Birminghamu. Ove impresivne brojke za dvospratne autobuse BYD i ADL su postigli zahvaljujući ugovorima sa značajnim kompanijama u Velikoj Britaniji kao što su Metroline, Stagecoach, National Express i RATP Dev London. BYD-ADL partnerstvo je imalo značajan napredak u segmentu električne mobilnosti unutar sektora gradskog prevoza putnika u zadnjih 12 mjeseci, budući da sve više operatera odlučuje na kombiniranje operativne prednosti ADL-ovog modernog i udobnog dizajna autobusa sa 100% čistim i električnim pogonom. Važno je napomenuti da BYD dizajnira i instalira infrastrukturne sisteme za punjenje, kako bi svojim klijentima pružio kompletno rješenje za sve na jednom mjestu.

Prvih 100 električnih dvospratnih autobusa je isporučeno:
– 37 vozila kompaniji Metroline
– 32 vozila kompaniji Stagecoach Manchester (isporuka zakazana za kraj godine)
– 29 vozila kompaniji RATP Dev London (isporuka zakazana za početak 2020. godine)
– 19 vozila kompaniji National Express (isporuka zakazana za početak 2020. godine)

“Ovo je značajno postignuće od strane BYD-ADL tima u Velikoj Britaniji, naglašavajući snagu i dubinu partnerstva”, rekao je Arthur Whiteside, generalni direktor prodaje u Velikoj Britaniji u ADL-u i nastavio: “Postigli smo značajan tržišni udio za samo tri godine. Prelazak na elektrifikaciju je u toku i drago nam je da vodimo u tom procesu. Operateri cijene značajne prednosti koje nudi Enviro400EV – vozilo 100% bez emisija s komforom, stilom i sigurnošću, koje Enviro400 čine omiljenim britanskim autobusom.”

“Potražnja za punom električnom mobilnošću se samo povećava”, dodao je Frank Thorpe, direktor u BYD (Velika Britanija), “i iz dva dobra razloga – javna potražnja i produktivnost flote. Sve bolje obrazovana javnost poziva na održivu budućnost i javni transport bez emisija može igrati ključnu ulogu u pomaganju ljudima da pređu na razmišljanje koje štedi energiju. Čista električna operacija ima zaista dramatičan utjecaj na kvalitet vazduha u našim gradovima i to je dobra vijest za sve. Za operatore električna mobilnost nudi dugoročnu dobit produktivnosti za redovne autobuske vozne parkove, bez obzira na njihovu veličinu, što dokazuju i operateri javnog prevoza širom Evrope. Radujemo se daljoj saradnji sa britanskim operaterima u našoj misiji da donesemo mobilnost na naše ulice bez emisija.”