Naslovnica Ekskluzivno EKSKLUZIVNO: Stigao četvrti Sprinter nove generacije u BiH!

EKSKLUZIVNO: Stigao četvrti Sprinter nove generacije u BiH!

1735
0
PODIJELI

Nakon što smo početkom godine doživjeli pravi “bus-boom”, ovih dana imamo sličnu situaciju, kada prinove stižu kao na traci. Nova generacija Mercedes Sprintera polako pristiže i u Bosnu i Hercegovinu. Nakon što je kompanija Friend travel Trebinje postala vlasnik prvog, Coco tours iz Međugorja drugog, a Farre tours iz Sarajeva trećeg Sprintera nove generacije, na red je došao i četvrti koji je stigao u Sarajevo, ali u kompaniju Rava company.

Na ovaj način je Rava company u svoj vozni park dodala treći Sprinter po redu i to treće generacije, jer se od ranije tu nalazi po jedan model 313 CDI i 516 CDI prethodne generacije koji je također kupljen nov. Za razliku od njega, koji je stigao u bijeloj boji, novi član flote je u atraktivnoj tenorit sivoj nijansi.

Radi se o novom vozilu, model 516 CDI, sa Euro 6 motorom snage 120 kW / 160 KS uz ručni mjenjač 6+1. Vanjski izgled nove generacije zaista ostavlja impresivan prvi utisak gdje se ističu novi farovi i redizajnirani gril na maski uz nezaobilaznu trokraku zvijezdu. Vozilo ima originalna suvozačka elektro vrata koja sa velikim duplim panoramskim staklima upotpunjuje vizuelni ugođaj. Također, u tome pomažu i dodatne stavke po želji Rava company koje su ugrađene: dodatno farbanje prednjih i bočnih plastika u boju vozila, prohromski roll barovi, full hrom set na vozilu uključujući i ratkape. Kapacitet rezervoara goriva je 71 litar, a bitno je napomenuti da ovo vozilo pored dizel goriva, dodatno koristi i AdBlue koji ima veći postotak sagorjevanja dizela i veću učinkovitost pri samom radu vozila.

U unutrašnjost se udobno može smjestiti 20 putnika pored vozača koji će u svakom trenutku na raspolaganju imati sjajnu opremu i udobnost svojstvenu samo Mercedesu. Sva sjedišta su turistička sa naslonom na obaranje, sklopivim naslonom za ruku, stolićem i mrežicom za lične stvari. Uz to, svako sjedište ima i dupli USB priključak kao i Mercedesov amblem na naslonu za glavu. Cijela unutrašnjost vozila je urađena u luksuznijoj kombinaciji tkanine i kože.

Osim udobnog putovanja, putnicima je zagarantovano i sigurno putovanje pošto je vozilo opremljeno sistemima kao što je BAS, Hill Holder, sistem kod udara bočnog vjetra i sistem za održavanje kolovozne trake uz standardne ABS-ASR i ESP sisteme. Važno je spomenuti i da vozilo ima kameru za lakšu vožnju unazad. Za optimalnu temperaturu putničkog prostora, ovisno od potrebe i sezone, pobrinut će se Yilkar klima i sistem grijanja sa radijatorom uz ventilator. Vozilo ima i Kenwood multimedijalni touchscreen uređaj sa audio/video sistemom i ekranom za kameru za vožnju unazad koji će putnicima pružiti odgovarajuće sadržaje tokom putovanja u kombinaciji sa 19-inčnim LCD monitorom na preklop koji se nalazi u prednjem dijelu vozila, gdje se nalazi i mikrofon za vodiča.

Svi putnici će imati dovoljno mjesta za svoj prtljag s obzirom da se iznad sjedišta nalaze galerije za prtljag. Urađene su sa LED rasvjetom i multimedijalnim setom iznad svakog reda sjedišta koji podrazumjeva rasvjetu, zvučnik i difuzore za zrak. Ukoliko i to bude malo, za svaki slučaj je u zadnjem dijelu vozila ostavljen produbljen i tapaciran prtljažni prostor sa nastavkom za rezervni točak.

Ekipa portala BHBus.ba kompaniji Rava company Sarajevo želi puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom!