Naslovnica Novosti Karsan Jest+ minibusi stižu u Rumuniju

Karsan Jest+ minibusi stižu u Rumuniju

845
0
PODIJELI

Turski proizvođač vozila Karsan dobio je narudžbe od opštine Galati iz Rumunije za 20 minibusa Jest+. Prvo vozilo isporučit će se u oktobru za dvosedmične testne vožnje, dok se preostalih 19 minibusa očekuje sa isporukom do sredine januara 2020. godine.

Dizelski minibus Jest+ za Rumuniju pokretat će Euro 6 motor, a bit će opremljen sa LED monitorom, sistemom za video nadzor i snimanje s pet kamera, pripremom za poništivače karata i GPS sistemom za praćenje voznog parka.

Karsan je turski proizvođač s više od 50 godina historije u automobilskom sektoru. Kompanija proizvodi vlastita vozila, kao i dijelove za najpoznatije svjetske brendove u području komercijalnih vozila. Karsan se proizvodnjom komercijalnih vozila bavi od 1981. godine, a njegova fabrika u Hasanaği u Bursi “ima kapacitet za proizvodnju do 18.200 vozila godišnje u jednoj smjeni”, istakao je proizvođač i nastavio: „Fabrika Hasanağa je fleksibilna instalacija koja može proizvesti sve vrste vozila u istim objektima, od automobila i kamiona do minibusa i autobusa.” Karsan je nedavno predstavio i električnu verziju svog modela Atak.