Naslovnica Novosti BHBus u posjeti kompaniji Party bus Bijeljina

BHBus u posjeti kompaniji Party bus Bijeljina

2567
0
PODIJELI

Nakon dužeg perioda pauze nastavljamo sa reportažama o prevozničkim kompanijama. Ovog puta našu posjetu posvetili smo kompaniji Party Bus iz Bijeljine.

Kompanija Party Bus osnovana je ne tako davne 2010. godine sa sjedištem u Bijeljini. Primarna djelatnost ove kompanije bila je vanlinijski prevoz putnika. U svojim samim počecima vozni park krasio je Neoplan Euroliner N3316 SHD, kupljen tada od kompanije Union Bričić iz Lončara, koji je nakon Party busa svoju karijeru nastavio u floti Roada iz Lukavca. Vozni park se mijenjao u zavisnosti od obima posla i same potražnje tržišta.

Poslovna politika firme promjenjena je 20.11.2018. godine kada je ova kompanija otvorila i svoju prvu redovnu liniju iz Bosne i Hercegovine prema gradovima Švicarske. Linija je povezala Zvornik, Bijeljinu, Lopare, Lončare u Bosni i Hercegovini i sa druge strane Bellinzonu i Olten u Švicarskoj. Nedugo nakon otvaranja linije tadašnji vlasnik Ilija Mirković odlučio je, radi drugačijih finansijskih planova, da svoju kompaniju proda.

U pravom trenutku odreagovala je porodica Josipović iz Švicarske i preuzela kompaniju Party bus sredinom ove godine. Pri samom preuzimanju gospodin Borko Stankić imenovan je na čelo ove kompanije. Vozni park prilikom ulaska novih vlasnika činio je jedan autobus i to VDL Bova Magiq iz 2007.godine, da bi nakon kratkog vremena u flotu stigli Volvo 9700/3 proizveden 2006. godine i Scania Irizar New Century proizvedena 2009. godine. Vozni park sada broji tri vozila kapaciteta 51, 55 i 67 sjedišta sa čim ova kompanija može odgovoriti na bilo koji izazov.

Naš domaćin u ovoj posjeti bio je gospodin Borko Stankić, direktor Party bus Bijeljina, koji nam je detaljno predstavio svoju kompaniju. Vrijeme našeg razgovora iskoristili smo da postavimo i nekoliko pitanja.
Kakvi su Vaši planovi što se tiče voznog parka?
“Trenutno smo popunili sve kapacitete, koje smo namjeravali. Što se tiče kupovine vozila, izgledna je kupovina mlađeg vozila, ali o tome ćemo prvo Vas objavjestiti za ekskluzivu” – izjavio je gospodin Stankić.

Šta možemo očekivati što tiče poslovnih planova?
“U planu smo proširiti mrežu linija prema zemljama Evropske Unije. S obzirom da raspolažemo sa vozilima koja mogu obavljati vanlinijski prevoz putnika, imat ćemo i aktivniju ulogu u vanlinijskom i turističkom prevozu putnika” – istakao je gospodin Stankić.

Za sami kraj zamoljeni smo da svim putnicima i novim klijentima navedemo kontakt broj telefona vezano za rezervacije i informacije vezano za redovnu liniju +387 65 00 33 88.

Zahvalili bi smo se gospodinu Stankiću i osoblju kompanije Party bus na predivnom gostoprimstvu i poželjeli bi puno sreće i uspjeha u daljem radu.

U prilogu članka pripremili smo i galeriju fotografija: