Naslovnica Novosti Dvospratne VDL Future za Dr. Richard Grupu

Dvospratne VDL Future za Dr. Richard Grupu

1047
0
PODIJELI

VDL Bus & Coach isporučio je dr. Richard Grupi osam VDL Futura FDD2-141. Preko njihove podružnice Albus München, ovi će se dvospratni autobusi koristiti na raznim linijama u ime Flixbusa. Glavna linija će ipak biti ona između Münchena i Zuricha.“U VDL Bus & Coach pronašli smo efikasnog dobavljača koji je orijentisan na usluge i pruža fleksibilnost u ispunjavanju naših potreba. Potencijal za upotrebu VDL autobusa od strane drugih kompanija Dr. Richard Grupe i dugoročna saradnja je zasigurno prisutan”, izjavio je Johann Strasser, tehnički direktor dr. Richard Grupe.

Boris Höltermann, generalni direktor VDL Bus & Coach Deutschland GmbH, zadovoljan je isporukom i raduje se daljnjem razvoju saradnje s dr. Richard Grupom: “Za VDL Bus & Coach ovo je najveća isporuka dvospratnih autobusa u Njemačkoj koja se stavlja u upotrebu u Flixbus izvedbi. Ujedno je i prva isporuka dr. Richard Grupi koji je ovom velikom narudžbom za osam dvospratnih autobusa izrazio povjerenje u VDL Bus & Coach. Na to smo veoma ponosni i radujemo se uspješnoj saradnji. Sigurni smo da će Albus München i putnici Flixbusa doživjeti mnogo udobnih putovanja s ovim luksuzno opremljenim VDL vozilima.”Osam novih vozila koje je VDL Bus & Coach isporučio dr. Richard Grupi opremljeni su sjedištima za 74 + 1 + 1 i prostorom za invalidska kolica. Sjedišta su VDL Class 300 s luksuznim presvlakama i USB te 220V priključcima pa će svi putnici uživati u visokom nivou komfora i pa će putovanja na dugim linijama biti izuzetno ugodna iskustva.

“Segment dvospratnih međugradskih autobusa je u porastu, a ova narudžba potvrđuje sve veću popularnost VDL Future FDD2“, rekao je Boris Höltermann. I to s dobrim razlogom. Ekonomičan pogonski sklop čini VDL Futuru izuzetno pouzdanim vozilom. Pored toga, niska emisija CO2 zagarantovana je laganom modularnom konstrukcijom u kombinaciji sa ekonomičnim pogonskim sklopom i aerodinamičnim dizajnom. Niska potrošnja goriva u kombinaciji s velikim kapacitetom putnika čini VDL vozila veoma isplativom investicijom. Osim toga, ergonomski kokpit s logično postavljenim vozačkim funkcijama, brojnim naprednim vozačkim i sigurnosnim sistemima i veoma dobrim vidnim poljem osiguravaju ugodno iskustvo vožnje i vozačima i putnicima.Albus München GmbH najmlađa je kompanija u Dr. Richard Grupi te zapošljava 65 ljudi, a i partner je Flixbusa. Na njihovim linijama radi 30 autobusa koji godišnje pređu oko 3,8 miliona kilometara.
Dr.Richard, najveća privatna autobuska kompanija u njemačkom govornom području, sada posluje sa više od 950 autobusa raspoređenih u 18 operativnih transportnih kompanija. U 2018. godini su ovi autobusi kolektivno prešli više od 51,5 miliona kilometara. Sa 1510 zaposlenika, kompanija je u 2018. godini ostvarila godišnji promet od oko 158,1 miliona eura. Dr Richard Grupa je obiteljska kompanija treće generacije koju vode dr. Ludwig Richard i njegov menadžerski tim.