Naslovnica Novosti Trolejbusi iz Plzena idu za Francusku

Trolejbusi iz Plzena idu za Francusku

819
0
PODIJELI

Trolejbusi iz Škoda Electric uskoro će početi sa radom u ​​još jednom zapadnoevropskom gradu pošto je kompanija iz Plzena isporučila svoja prva dva od tri nova električna zglobna trolejbusa za grad Limož u Francuskoj. Škoda je konstruisala cijelokupan pogonski sklop uključujući i baterije te je obavila sklapanje svih dijelova.

“Ovo nije prvi Škodin uspjeh s trolejbusima na zapadnom tržištu. Naši trolejbusi već rade u Italiji, Španiji, Švedskoj i Portugalu”, kazao je Pavel Kuch, direktor prodaje Škoda Electric. “Novi trolejbusi za Limož su u potpunosti pogonjeni na baterije s dinamičnim punjenjem tokom vožnje, što im omogućava besprijekoran rad na dužim linijama pa čak i van mreže. Baterijski sistem omogućava vožnju vozila do 15 kilometara van domašaja trolejbuske mreže”, izjavio je Jan Naglmüller iz Škode Electric.

Zahvaljujući dizajnu vozila, Škoda uživa veliki uspjeh na tržištu, a snaga baterije omogućava prevoznicima veću fleksibilnost u korištenju. Opremljeni ovim inovativnim rješenjem, novi trolejbusi su dio flote prevoznika smještenih uglavnom u Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj. “Isporuka za Limož i trenutni projekt isporuke trolejbusa u francuski grad St.Etienne pokazuje da možemo biti uspješni na ovim veoma zahtjevnim tržištima”, ističe Pavel Kuch.

Novi trolejbusi za Limož rezultat su saradnje kompanije sa sjedištem u Plzenu i proizvođača Iveco, koji je krajnji izvođač. Budući zapadnoevropski dom ovih novih vozila – francuski Limož – smješten je u zapadno-centralnoj Francuskoj, oko 400 kilometara južno od Pariza. Grad ima oko 135.000 stanovnika i ima 31 trolejbus u svojoj floti.