Naslovnica Novosti Yutong slavi uspjeh u Velikoj Britaniji: 500 isporučenih autobusa!

Yutong slavi uspjeh u Velikoj Britaniji: 500 isporučenih autobusa!

741
0
PODIJELI

Sredinom oktobra, Yutong Bus je održao “Ceremoniju isporuke 500. autobusa Yutong u Velikoj Britaniji” u Leedsu zajedno sa Pelican engineering, kompanijom koja posluje 100 godina i koja je partner Yutonga za tržište Velike Britanije. David Sheriff, generalni direktor kompanije Nova Tours, koja je i kupac 500. jubilarnog Yutongovog autobusa, Martijn Gilbert, generalni direktor kompanije Go North East, John Welsh, generalni direktor Welshs's Coaches, Richaid Crump, generalni direktor Pelican Engineering, Jiang Bing, zamjenik direktora Yutong Group, i Li Kejie, direktor Yutong regije Zapadna Evropa i ostali zvaničnici, prisustvovali su ovoj svečanosti kako bi svjedočili ovom ključnom događaju Yutong Busa na tržištu Velike Britanije.

Od 2013. do 2019. godine stopa prodaje Yutong autobusa u Velikoj Britaniji iznosi čak 115%. Yutong je do sada prodao 500 autobusa, što ih nakon Mercedesa i Volva u smislu udjela na tržištu turističkih autobusa, smješta na treće mjesto. Visokokvalitetni proizvodi i sveobuhvatna rješenja Yutonga zaslužili su povjerenje više od 200 prevoznika sa turističkim autobusima, čime su stvorili dobar imidž u industriji.

Yutong je 2018. godine genijalno razvio turističke autobuse serije T kako bi zadovoljio potražnju za visokokvalitetnim proizvodima na evropskom tržištu i otvorio nove šanse na tržištu Velike Britanije. Autobus koji je Yutong isporučio kao 500. ovaj put je GT12 iz Yutong T serije, koji unosi novi zamah u razvoj Yutong Busa. Route One, repezentativni domaći medij u Velikoj Britaniji, o GT12 je govorio kao o “svjetskom autobusu”, što je veliko priznanje za Yutong i njihov rad.

Yutong je prodao više od 120.000 novih autobusa širom svijeta koji smanjuju emisiju ugljika za više od 1,1 miliona tona godišnje. Ukupni obim prodaje vozila prelazi 8000 širom Evrope. Autobusi Yutong prodaju se u mnogim zemljama i regijama, na primjer, Francuska, Velika Britanija, Španija, Norveška, Bugarska, Rumunija, Slovačka, Izrael i Rusija. Oslanjajući se na inovacije, tehnološka istraživanja i zaštitu okoliša, Yutong postepeno postaje vodeći svjetski proizvođač novih energetskih autobusa.

Imajući na umu misiju boljih putovanja, počevši od Evrope pa sve do globalnog, Yutong će proizvesti više budućih, ekološki prihvatljivih i autobusa sa inteligentnim rješenjima u budućnosti, a sve s ciljem pružanja boljeg života.