Naslovnica Novosti Penzionerka sa autobusom pretvorenim u dom putuje širom SAD

Penzionerka sa autobusom pretvorenim u dom putuje širom SAD

893
0
PODIJELI

Do sada ste na našem portalu mogli čitati kako su pojedini autobusi nakon svog redovnog radnog vijeka preuređeni u vozila za druge namjene čime su izbjegli oflazak na “vječna lovišta”. Tako ste čitali kako su Setre preuređene u luksuzni smještaj i pokretni toalet, stari školski autobus u živahni oldtimer ili recimo Neoplan Skyliner u luksuzni dom. Donosimo priču koja je iskombinovala školski autobus i dom.

Keri Gailloux penzionisala se prošle godine, a s obzirom na to da nije željela poput većine svojih kolega nastaniti se u nekom malom gradiću, odlučila je napraviti nešto potpuno drugačije i nesvakidašnje. Oduvijek je voljela putovati, a s obzirom na to da je željela više vremena provesti na putu kupila je stari školski autobus koji je preuredila te se ubrzo preselila u njega. Upravo tim autobusom kojeg je nazvala “If Wishes Were Horses” sada putuje širom Sjedinjenih Američkih Država.

Gailloux je u razgovoru za Insider otkrila da je odrasla u vojnoj porodici te da je navikla stalno biti u pokretu. “Ovo je poput povratka korijenima”, rekla je. Stari školski autobus koštao je 4500 dolara, a Gailloux ga je ubrzo pretvorila u svoj dom koji posjeduje kuhinju, dnevni boravak, kupatilo i spavaću sobu. “Sve je onako kako sam zamislila”, rekla je.

Njena “kuća” opremljena je vrhunskim elementima koji omogućavaju siguran život i vožnju. U zidovima, na stropu i podu provedena je izolacija koja pomaže regulaciju temperature. Gailloux kaže da je najljepše od svega to što je njena kućica mobilna i što u svakom momentu može posjetiti mjesta na kojima ranije nije bila.

izvor:klix.ba