Naslovnica Novosti Anadolu Isuzu od sada dostupan i u Španiji

Anadolu Isuzu od sada dostupan i u Španiji

1149
0
PODIJELI

Turski proizvođač autobusa Anadolu Isuzu plasirat će svoja vozila u Španiji preko distributera Mobility Bus, kompanije iz ACHA Grupe. Anadolu Isuzu prisutan je u 19 zemalja i izvozi na 45 tržišta, a aktivni su u različitim segmentima. Anadolu Isuzu je počeo saradnju sa japanskim brendom Isuzu davne 1984. godine na polju kamiona i autobusa, a sada stiže i do španskog tržišta.

Kao što smo napisali, distributer u Španiji će biti kompanija Mobility Bus i njeno rukovodstvo kojeg čini José María Acha (predsjednik), Laida Ostolaza (menadžer) i Ismael Gómez (komercijalni direktor), koji ima veliko iskustvo u ovom sektoru. Gómez je u autobuskom svijetu od 1980. godine, a tokom 90-ih je radio za Volvo kao direktor gradskih autobusa i rabljenih kamiona, te u prethodnom periodu za MAN kao komercijalni direktor rabljenih autobusa.

Grupa Acha Movilidad savršeno zna potrebe španskog tržišta, jer je ono dio njega već 90 godina. Grupa je rezultat integracije kompanija Compañía de Autobuses Vascongados (CAVSA) i Encartaciones. Od 1929. godine, kada je osnovana prva kompanija, ona pruža uslugu cestovnog prevoza putnika najboljim garancijama kvaliteta, udobnosti, tačnosti i, prije svega, sigurnosti. Njihovo veliko iskustvo daje im široko znanje u upravljanju prevozom putnika, dostižući istaknuto mjesto u polju diskrecionog, gradskog, prigradskog i međugradskog prevoza.

Za špansko tržište, brend trenutno nudi tri modela koji pokrivaju različite potrebe i segmente: Turquoise, NovoCiti Life i Visigo.
NovoCiti Life je vozilo klase I, namjenjeno isključivo za gradski saobraćaj. Ovaj model, dužine osam metara trenutno je dostupan samo u dizelskoj varijanti. Prevozničke kompanije iz BiH su imale priliku da isprobaju ovaj model u oktobru prošle godine, kada je kompanije Sejari d.o.o., zastupnik Isuzu autobusa za BiH, organizovala četverodnevne prezentacije i testiranja vozila.

Turquoise je vozilo klase III, namjenjen za međugradske linije i turističke kraće relacije. Sa svojih 7,7 metara omogućava kapacitet do 33 putnika plus vozač. Idealan je za više namjena, a može se prilagoditi i osobama sa ograničenom pokretljivošću.

Visigo je 10-metarski midibus kapaciteta do 39 putnika plus vozač i suvozač. Predstavlja prvi turistički midibus kompanije Isuzu koji ima motor pozadi i koji ima kompletno zračno vješanje. Autobus nudi mnogo opreme, a pored prilagodljivosti za putnike sa ograničenom pokretljivošću, u vozilo se može instalirati i toaler, a dodatna značajka je vozila i pokretni panorama krov u prednjem dijelu vozila.

Za drugu polovicu 2020. godine, Isuzu će za Španiju predstaviti nove modele, konkretno električnu verziju NovoCiti Lifepod nazivom NovoCiti Volt kao i 13-metarski međugradski autobus s pogonom na CNG Interliner. O novim modelima ste mogli čitati na našem portalu kada smo pisali o Isuzuu na Busworld 2019.