Naslovnica Ekskluzivno EvoBus tradicija se nastavlja u kompaniji Litvatrans Banovići

EvoBus tradicija se nastavlja u kompaniji Litvatrans Banovići

2290
0
PODIJELI

Firma Litvatrans Banovići prevozom putnika bavi se već 73 godine.
Bogata historija firme bilježi veliki broj zadovoljnih putnika, pređenih kilometara, uvođenje novih linija, obnavljanje voznog parka, ili u kratko, konstantno napredovanje firme. Zahvaljujući konstantnom praćenju razvoja novih tehničkih standarda i informacionih tehnologija, ali i stalnim ulaganjem u edukaciju ljudskih resursa, uspjeli su se razviti u firmu koja je unaprijedila svoje poslovanje, povećala broj destinacija na kojima saobraća kao i brojno stanje voznog parka, ali i uposlenih osoba.Razlog pisanja ovakvog uvoda o Litvatransu je ekskluzivno predstavljanje posljednje u nizu prinove, koja proteklih dana dodatno pojačala i podmladila flotu kompanije Litvatrans. Pošto cijela struktura voznog parka preovladava u znaku EvoBus grupacije, i ovog puta odluka je ostala ista – riječ je troosovinskom Mercedes Tourismo autobusu sa dužinom od 14 metara.

Vozilo je proizvedeno na samom kraju 2014. godine i opremljeno je sa vrhunskom opremom koju je danas rijetkost susresti u ovakvim vozilima. Prvi vlasnik ovog vozila bila je norveška kompanija Nor-Way Bussekspress iz Osla.

Unutar vozila nalaze se 52 komercijalna sjedišta što će na dužini koju smo već naveli pružiti vrhunski komfor i udobnost i najzahtjevnijim putnicima. Svako sjedište posjeduje i 230 voltne utičnice, kako bi putnici tokom putovanja mogli nadopuniti svoje elektronske uređaje.

Kokpit vozača opremljen je sa ergonomskim sjedištem i sa prilagodljivim prepoznatljivim Mercedesovim volanom. Na instrument tabli uvidjeli smo niz komandi koje vozaču dodatno olakšavaju upravljenje ovim “ljepotanom”.Za potpuni audio i video ugođaj pobrinuo se Bosch koji je u ovo vozilo dodao kompletan audio-video sistem uz dva LCD monitora na prednjem i središnjem dijelu autobusa. Na zadnjim vratama smješteni su kafe aparat i toalet.

Ono po čemu je ovaj autobus poseban je dodatni ulaz za osobe sa zdravstenim poteškoćama i ograničenim sposobnostima kretanja. Lift sa platformom je smješten naprijed, tačnije malo iza prve osovine i on će besprijekorno omogućiti ulaz osobama sa invalidskim kolicima. Što se tiče motora ovog vozila, tu je zadužen Mercedesov OM470 motor koji uparen sa automatskim 8-stepenim mjenjačem razvija snagu od 300 kW pri maksimalnom obrtnom momentu.  Vozilo je odlikovano Euro 6 normom izduvnih gasova kako bi se ispunili najzahtjevniji ekološki zahtjevi u većini gradova Europske unije.

Naše upoznavanje sa ovim “Ljepotanom” iskoristili smo da postavimo i niz pitanja gospodinu Eldinu Brigiću, direktoru za saobraćaj u Litvatrans Banovići.Koji je razlozi doveli do kupovine ovog vozila?
Mi smo unazad godinu dana odlučili da našu poslovnu strategiju proširimo i na polje turizma i vanlinijskog prevoza putnika. U prvim koracima kupili smo četiri Setre Top klase, gdje smo obuhvatili cijelu gamu 400 serije Setre. Nakon završetka ljetne sezone putovanja ukazala nam se potreba za još jednim vozilom visoke turističke klase i odluka je pala na Mercedes Tourismo.” – izjavio je gospodin Brigić.

Šta možemo očekivati u kraćoj budućnosti kompanije Litvatrans?
Kompanija Litvatrans nastavlja sa svojim kontinuitetom podmlađivanja voznog parka koji Portal BHBus.ba prati svakodnevno, poboljšanja usluge našim putnicima, kao i sticanje novih klijenata.” – završio je gospodin Brigić.

Ovim putem se zahvaljujemo gospodinu Brigiću na prezentaciji novog vozila u floti Litvatrans i želimo im puno sreće, uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom!

Za sami kraj Vam predlažemo da pogledate i galeriju fotografija koju smo spremili.