Naslovnica Novosti Mladi par iz SAD-a od autobusa napravio dom

Mladi par iz SAD-a od autobusa napravio dom

813
0
PODIJELI

Nakon što smo prije par dana pisali o penzionerki Keri Gailloux, koja je školski autobus preuredila u pokretni dom i koja putuje širom Sjedinjenih Američkih Država, donosimo još jednu sličnu priču. Mladi bračni par iz Montane odlučio se za neobičan potez o kojem pišu mnogi svjetski mediji. Tawny McVay i njen suprug Michael imali su vlastiti lanac teretana, veliku kuću i dobar auto, ali nisu bili sretni.

U proljeće 2018. godine slučajno su naišli na video renovacije autobusa u dom, pa su počeli istraživati kako napraviti kuću na točkove. Samo dva mjeseca kasnije prodali su kuću i sve što su imali uključujući i porodični biznis. Kupili su stari školski autobus, renovirali ga i on je danas njihov novi dom.

Tawny je kazala kako ljudi uglavnom misle da je sreća u automobilima, velikoj kući i dobrom biznisu, ali kod njih to nije bio slučaj. Prodali su sve što su imali, pronašli savršen autobus i krenuli u akciju. Ipak, nije sve bilo tako jednostavno. Dva dana prije nego što su kupci potpisali za kupovinu kuće, ona se urušila i kupci su odustali. Živjeli su s Michealovim roditeljima i bilo je to za njih najtežih pola godine. Bili su na rubu stečaja, ali na svu sreću kuća se prodala u posljednji tren i mogli su napokon krenuti u svoj novi život, a u renovaciji autobusa su im pomagali očevi i braća.

Život na četiri točka ima, naravno, i neke nedostatke, kazao je ovaj bračni par. Ponekad im je teško pronaći pitku vodu na putovanjima, a ukoliko odsjednu u šumi, zna se desiti da im naiđe i divlja životinja. Kada putuju u velike gradove onda je, pak, teško naći mjesto na kojem će se parkirati. Ipak, nisu se pokajali zbog odluke da žive u autobusu koji je savršeno opremljen, jer su danas sretniji nego ikad.

izvor:klix.ba