Naslovnica Novosti Plaxton Panorama autobusi isporučeni i u Škotsku

Plaxton Panorama autobusi isporučeni i u Škotsku

790
0
PODIJELI

Nakon što su za potrebe Megabusa isporučili šest dvospratnih autobusa Plaxton Panorama, Alexander Dennis isporučio je pet takvih vozila i za kompaniju West Coast Motors. Oni će ta vozila dati na korištenje za škotskom Citylinku, koji će s njima raditi AIR liniju koja povezuje Glasgow i aerodrom u Edinburghu.

Dvospratni autobusi su opremljeni sa 75 udobnih i posebno tapaciranih sjedišta. Sjedišta su opremljena i sa preklopnim stolovima, svjetlima za čitanje, držače mobilnih uređaja i USB priključcima. Na donjem spratu nalaze se i dva stola sa ugrađenim wireless punjačem elektronskih uređaja. Osim klasičnog prtljažnika, putnici mogu staviti svoje kofere i u namjenski stalak na donjem spratu, kao i manje predmete u galerije iznad sjedišta.

Novi Plaxton Panorama autobusi nadograđuju popularnu AIR liniju, koja povezuje autobusku stanicu Buchanan u Glasgowu sa aerodromom Edinburgh svakih 30 minuta, 24 sata dnevno. Osigurano u partnerstvu sa aerodromom te West Coast Motors i Citylinkom, ova linija je jedina direktna veza između najvećeg grada Škotske i najprometnijeg aerodroma u zemlji.

Peter Knight, operativni direktor škotskog Citylinka, je izjavio: “AIR i dalje raste u popularnosti i ova investicija osigurava da nastavljamo sa daljnjim poboljšanjima za mnoge klijente koji putuju ovom linijom. Ova vozila pružaju dodatni kapacitet i pogodnosti koje mjenjaju dosadašnje iskustvo i vjerujemo da će dovesti do još ugodnijeg iskusustva putovanja za naše klijente. Pružajući veću praktičnost, ugodnije putovanje i poboljšanu tehnologiju u vozilu, također se radujemo što ćemo privući još više ljudi na naše usluge. Ovo ulaganje nas samih i naših partnera pokazuje da je budućnost putovanja autobusom veoma svijetla.”

Citylink je autobuski prevoznik koji obavlja ekspres linije velikih udaljenosti u Škotskoj, Irskoj i Engleskoj. Kompanija je osnovana kao podružnica Scottish Transport Group u martu 1985. godine. Od septembra 2005. godine posluje kao kompanija sa zajedničkim ulaganjem ComfortDelGro i Stagecoacha u odnosu 65/35%.