Naslovnica Novosti Električni Mercedes eCitaro od sada i u Wiesbadenu

Električni Mercedes eCitaro od sada i u Wiesbadenu

880
0
PODIJELI

Prvi potpuno električni gradski autobusi Mercedes eCitaro predani su na korištenje prošle sedmice kompaniji ESWE Verkehrsgesellschaft mbH (ili ukratko ESWE Verkehr) u Wiesbadenu. Vozila su dio velike narudžbe za 56 gradskih autobusa na baterije koji se serijski proizvodi u Mannheimu u Njemačkoj.

Na službenom predstavljanju vozila pred političarima, novinarima, zaposlenima ESWE-a i zainteresiranim građanima, Till Oberwörder, šef autobusa u Daimler Buses, istaknuo je važnost ove narudžbe za Wiesbaden i Daimler Buses: “Svaka isporuka jednog od naših potpuno električnih autobusa eCitaro daljnji su korak prema održivom javnom prevozu bez štetnih emisija. Naši e-autobusi ne ostavljaju svoj trag na okoliš, već istovremeno osiguravaju poboljšanu kvalitetu života u našim gradovima. Također nam je posebno drago što je ESWE Verkehr sukcesivno započeo zamjenu svoje flote električnim vozilima iz Daimlera – to je glavni pokazatelj povjerenja u naš električni eCitaro i naš sveobuhvatni sistem e-mobilnosti u cjelini.”

Raspored isporuke za 56 eCitaro vozila kaže da će ove godine ESWE dobiti još sedam jedinica ovih vozila. Preostala vozila planirana su za 2020. godinu. ESWE Verkehr i grad Wiesbaden svojim planom prelaska na električne autobuse približavaju se ambicioznom cilju da budu prvi grad u Njemačkoj koji je implementirao viziju javnog prevoza bez emisija. Savjetodavni tim kompanije Daimler Buses eMobility Consulting pomaže ESWE-u u pretvorbi svoje flote u rješenja za elektromobilnost.