Naslovnica Novosti Uspješan kraj godine za CaetanoBus

Uspješan kraj godine za CaetanoBus

832
0
PODIJELI

Rampini, vodeća italijanska kompanija na evropskom tržištu električnih autobusa, i CaetanoBus, portugalski proizvođač gradskih autobusa s električnim i gorivnim ćelijama, najavili su proširenje svoje ponude proizvoda zahvaljujući komercijalnom sporazumu koji su potpisale, a koji predviđa integraciju i zajednički rad na polju električnih autobusa.

Ovaj sporazum predstavlja novi značajan korak naprijed u strategiji komercijalnog repozicioniranja kompanija, kao potvrdu namjere da prošire ponudu. Rampini u svoju ponudu je uključio CaetanoBus e.City Gold dužina 10,7 i 12 metara, ali će na italijanskom tržištu imati oznake E100 i E120. S druge strane, CaetanoBus je u svoju ponudu uključio modele Rampini E60 i E80 koji će za portugalsko tržište biti rebrendirani kao e.City Gold 6 i e.City Gold 8.

Proširenjem ponude proizvoda obje kompanije očekuju da budu u boljoj poziciji da podrže gradove u prelazu na čistija rješenja za mobilnost. “Novi autobusi s nultom emisijom E100 i E120”, komentirao je generalni direktor Rampini, Fabio Magnoni, “omogućavaju Rampiniju širi spektar inovativnih i održivih rješenja kao odgovor na rastuću svijest o okolišu koja ispunjava ciljeve dekarbonizacije i decentralizacije te digitalizacije sadržanih u Pariškom sporazumu o klimatskim promjenama. Električna mobilnost igra presudnu ulogu u saobraćajnom krajoliku novog milenija.”

Jorge V. Pinto, glavni izvršni direktor CaetanoBusa, je izjavio: „Sa ovim partnerstvom CaetanoBus jača i proširuje svoj portfolij proizvoda za električnu mobilnost, čineći još jedan korak u stvaranju pomaka prema čistijim i održivijim saobraćajnim rješenjima. Uvjereni smo da će to također povećati konkurentnost električnih vozila na evropskom tržištu, ubrzavajući promjenu mobilnosti s nultom emisijom. Ova saradnja još je jedan dokaz kako možemo sarađivati ​​i raditi zajedno kako bismo utjecali na značajne promjene u korist šire javnosti.”

Osim ovog sporazuma, CaetanoBus je objavio i da je dobio potvrdu posla isporuke modela H2.City Gold za pariški RATP. Francuski prevoznik će testirati 12-metarski električni autobus H2.City Gold od augusta 2020. godine. Radi se o novom Caetano autobusu s pogonom na gorivne ćelije. Opremljen Toyotinom tehnologijom gorivnih ćelija, dostupan je u 10,7 ili 12-metarskoj izvedbi i u LHD ili RHD verziji. Komercijalna prodaja ovog modela počet će sredinom 2020. godine.

Pariški akcijski plan za klimatizacijske promjene mobilizira svoje građane i sudionike da do 2050. godine Pariz postane neutralno ugljični grad, pogonjen u potpunosti obnovljivim izvorima energije. “CaetanoBus ima za cilj stvoriti sve potrebne uslove za ubrzanje korištenja autobusa s nultom emisijom, osnažujući gradove da se prebace na pokretnost nulte emisije. Francuska je ključno strateško tržište za CaetanoBus, a partnerstvo s RATP-om sjajna je prilika za jačanje našeg odnosa s tržišnim liderom u urbanoj mobilnosti”, rekao je Jorge V. Pinto ispred CaetanoBusa.