Naslovnica Novosti Yutong trolejbusi isporučeni u Mexico City

Yutong trolejbusi isporučeni u Mexico City

748
0
PODIJELI

Mexico City je ušao u novi period kada je u pitanju saobraćaj pošto je sredinom novembra održana svečanost povodom puštanja u testni rad 40 Yutong trolejbusa sa dualnim pogonom. Time je označen prvi korak u reformi zelenog i ekološki prihvatljivog prevoza u Mexico Cityju, što je važna prekretnica. Gradonačelnica Mexico Cityja, direktor ureda za prevoz i drugi čelnici i gosti prisustvovali su događaju kako bi zajedno bili svjedoci ovog historijskog trenutka.

Na ceremoniji se Claudia Sheimbaum, gradonačelnica Mexico Cityja, ukrcala na trolejbus Yutong s dualnim pogonom na probnu vožnju. Tokom probne vožnje Steven Zhang, direktor Yutongove latinoameričke regije I, upoznao ju je s razvojem i tehničkom snagom Yutongovih novih energetskih vozila. Gradonačelnica je pohvalia brzi razvoj Yutonga i njegove prednosti u novim energetskim vozilima, te se zahvalila Yutongu na podršci i doprinosu razvoja prevoza u Mexico Cityju.

Gospođa Sheimbaum je rekla: “Trolejbusi s dvojnim pogonom od velikog su značaja za poboljšanje javnog prevoza i urbanog okruženja u Mexico Cityju. Da bismo poboljšali gradsku dostupnost, moramo poboljšati javni prevoz. Stoga ćemo povećati broj električnih vozila u gradu. Dokazano je da je Yutong trolejbuska tehnologija s dvostrukim pogonom uspješna i da ne sadrži emisije.”

Ovoga puta kupljeno je ukupno 63 Yutong trolejbusa, a prvi dio isporuke sadržava 40 vozila dok preostala 23 vozila trebaju stići u Mexico City do kraja ove godine. Trolejbus s dvojnim pogonom nije samo bez emisija, nego je i učinkovitiji od tradicionalnih trolejbusa, jer ovi trolejbusi imaju svoju bateriju i može dostići domet do 100 kilometara kada nije povezan na struju, čime se putnici i dalje mogu bez problema prebacivati od tačke A do tačke B. Osim dobre zaštite okoliša, novi izgled i napredna tehnologija Yutong trolejbusa s dualnim pogonom privukli su i velik broj zainteresiranih ljudi na ovu svečanost. Osim toga, njegova dobra udobnost i izuzetno niska buka u unutrašnjosti također su ostavili dobar dojam u javnosti.

Meksičko tržište jedno je od važnih prekomorskih tržišta Yutonga. U tu svrhu, Yutong je proveo posebnu istragu javnog prevoza u Meksiku i detaljno je izgradio ova vozila u skladu sa stvarnim radnim uslovima kupaca i putnika. Vozilo je opremljeno telematičkim sistemom Yutong E-BUS Manager koji kupcima može pružiti inteligentne usluge upravljanja voznim parkom kako bi se osiguralo efikasno funkcioniranje vozila. U isto vrijeme, Yutong je također poslao tehnološke timove koji će pružiti usluge za dobro održavanje vozila. Pored toga, kako bi osigurao dugoročan i stabilan rad vozila, Yutong je također mnogo puta organizirao treninge za vožnju, održavanje i dodatnu opremu, te postavio skladište rezervnih dijelova kako bi ublažio brige kupaca.Ova vozila će donijeti zeleno i kvalitetno novo iskustvo putovanja lokalnim građanima, a samim tim i pokrenuti u Mexico Cityju novo poglavlje zelene mobilnosti.