Naslovnica Novosti Putovanje u komforu – Setra 500 ComfortClass!

Putovanje u komforu – Setra 500 ComfortClass!

1190
0
PODIJELI

Novi autobusi Setra ComfortClass isporučeni su za tri klijenta u Neu Ulmu. Od sada će nove komforne autobuse voziti kompanije Gössi Carreisen u ime FC Luzern, Hauser Reisen i VIP Hannover te na taj način svojim putnicima ponuditi jako ugodna putovanja.

Ove sezone i prvi put ikad fudbalski klubLuzern će putovati vrhunskim Setra autobusom. Nova Setra 516 HD kompanije Gössi Carreisen AG vozit će tim i trenersko osoblje u Luzerna na sve njegove treninge i utakmice – izuzetno sigurno i udobno. Luksuzni Setra ComfortClass autobus opremljen je s 40 sjedišta kožnih Alcantara sjedišta, podom u imitaciji parketa i pet monitora. U vozilu se nalaze i kuhinjske jedinice prilagođene potrebama tima i stolovi koji se mogu podešavati po visini s amblemom kluba. Zanimljivo je da se oni mogu lako prilagoditi i da služe kao klupe za masažu.

Gössi Carreisen AG osnovao je 1975. Xaver Gössi u mjestu Horw u kantonu Luzern. Samo četiri godine kasnije, kompanija je odabrala autobus brenda iz Ulma. Partnerstvo je nastavio sin Marco Gössi koji je i primio novi autobus Setra 516 HD od Dietmara Widere, voditelja prodaje autobusa u EvoBus Schweiz AG.

Kupovinom pet autobusa Setra 516 HD, Hauser GmbH & Co. KG poduzima još jedan ogroman korak u procesu sistemske modernizacije flote. Autobuska kompanija iz Rottweila u švapskoj regiji u potpunosti prebacuje svoj vozni park na brend Setra. Porodična kompanija iz najstarijeg grada Baden-Württemberga vozi 15 Setra autobusa širom Evrope. Hauser, koji je prošle godine proslavilo 70. godišnjicu, luksuzne troosovinske autobuse koristi isključivo za vlastite programe, a ponekad ih zapošljava i na linije u inozemstvo.

Obilježeni sa 5 zvjezdica, autobusi Setra 516 HD opremljeni su s 42 sjedišta, čajnom kuhinjom pozadi kao i s najnovijim sigurnosnim sistemima u ponudi Daimler Buses. Oni uključuju prilagodljivi tempomat 4, koji je prvi sistem na tržištu autobusa koji upozorava vozača na sudar s pješacima koji se kreću i automatski pokreće djelomično kočenje, kao i sistem pomoći pri skretanju Sideguard Assist s prepoznavanjem osoba.Od sada će se autobuska kompanija VIP Hannover oslanjati isključivo na vozila brenda Setra. Kompanija iz Donje Saske, koja se između ostalog specijalizirala za ekskluzivne usluge prevoza, preuzela je svoj autobus Setra 517 HD. Klijente ove kompanije čine članovi upravnih odbora, visoke delegacije kao i predstavnici medija i gosti u državnim posjetama.

Crni luksuzni autobus Setra iz ComfortClass pripada Stephanu Deimu koji je osnovao kompaniju 2001. godine i koristit će se za razne događaje, kongrese ili školska i klupska putovanja. Autobus je opremljen sa 52 sjedišta i najmodernijim sigurnosnim sistemima koje Setra trenutno može ponuditi. “S modelom Setra 517 HD počeli smo sukcesivno mijenjati flotu u Setra autobuse”, kazao je vlasnik kompanije i generalni direktor koji je na prvom putovanju novog troosovinskog autobusa dočekao 52 budistička redovnika. Redovnici su posjetili azijske hramove u Strasbourgu, Stuttgartu i Würzburgu u novoj Setri 517 HD.