Naslovnica Novosti Prevost isporučuje autobuse za New York

Prevost isporučuje autobuse za New York

924
0
PODIJELI

Prevost, koji je podružnica kompanije Volvo Buses, dobio je svoj najveći posao ikad na polju autobusa pošto je dobio dva ugovora kod MTA (Metropolitan Transportation Authority) New York.

MTA je dodijelila Prevostu dva ugovora koji znače isporuku 307 autobusa u periodu 2020. – 2022. godina, uz opciju dodatnih 23 autobusa čime bi se posao mogao popeti i do 330 isporučenih autobusa. “Iskreno smo ponosni i zahvalni na kontinuiranom povjerenju koje MTA pruža Volvoovom timu dodjeljivanjem Prevostu najveću narudžbu u historiji ove kompanije. Nastavljamo služiti našim klijentima s jakim na pouzdanosti i servisnoj podršci. MTA ima najveću flotu autobusa u Sjevernoj Americi i želimo da napravimo razliku na bolje za građane New Yorka”, rekao je Håkan Agnevall, predsjednik Volvo Buses.

Posao je također važan i za zaposlenje te omogućava Prevostu da udvostruči proizvodnju autobusa u fabrici u Plattsburghu. “Ovo je sjajna vijest za Prevost koja će mu olakšati da dobije nove ugovore iz najveće transportne mreže u Sjevernoj Americi. On će učvrstiti lidersku poziciju Prevosta na tržištu američkih autobuskih proizvođača. Naša prisutnost u ovoj državi veoma je važna za Prevost, a naši talentirani zaposlenici u Plattsburghu željeli su još jednom demonstrirati svoje vještine MTA-u”, dodao je François Tremblay, generalni direktor Prevosta.