Naslovnica Novosti BYD osigurao najveći do sada posao u Evropi

BYD osigurao najveći do sada posao u Evropi

862
0
PODIJELI

BYD je osigurao najveću ikad jedinstvenu narudžbu električnih autobusa u Evropi ugovorom s Keolis Nederland BV, holandskom podružnicom globalnog pružatelja usluga javnog prevoza, Keolis. Posao se odnosi na 259 električnih eBusa bez emisija, predviđenih za programiranu isporuku od idućeg ljeta.

“Ovo je važna prilika za BYD”, rekao je izvršni direktor BYD Europe, Isbrand Ho, “a također predstavlja ogromnu predanost električnoj mobilnosti, jer postaje najveća evropska flota ikad prebačena u potpunosti na električni pogon”. Dogovor je postignut uskom saradnjom između Keolisa i BYD-a u izradi zahtjevnog paketa koji pruža ukupno transportno rješenje i uzima u obzir operativne potrebe i zahtjeve udobnosti putnika.

Ugovor je potvrđen 6. decembra u sjedištu Keolisa u Deventeru u Holandiji, a ugovor su potpisali Frank Janssen, direktor Keolis Nederland i Isbrand Ho, generalni direktor BYD Europe. Ova posljednja narudžba prati niz nedavnih značajnih ugovora za BYD s glavnim operaterima javnog prevoza širom Evrope, čime se dodatno jača snažna i vodeća pozicija BYD-a u Evropi gdje je isporučio i primio narudžbe u gotovo 60 gradova i više od 10 zemalja ili preračunato u vozila – više od 1200 električnih autobusa.

Za Keolis Nederland biće isporučeni BYD-ovi 8,7-metarski midi autobus, 12-metarski i novi 13-metarski eBus, a vozila će raditi na linijama u regiji IJssel-Vecht, uključujući gradove Zwolle, Apeldoorn i Lelystad. BYD-ov 13-metarski model opremljen je novom nadograđenom baterijskom tehnologijom kako bi se pružio prošireni domet. Većina Keolisove narudžbe sastoji se od 206 najprodavanijih 12-metarskih modela kompanije BYD, a svi će biti opremljeni pantografima za brzo punjenje.

Ova najava Keolisove narudžbe, najveće u evropskoj historiji BYD-a, dolazi malo iza objave narudžbe 379 električnih autobusa za kolumbijsku kompaniju TransMilenio iz Bogote. Planirano je da ovi autobusi sa radom krenu u septembru 2020. godine.