Naslovnica Ekskluzivno EKSKLUZIVNO: MAN Lion's Coach Supreme stigao u Mostar!

EKSKLUZIVNO: MAN Lion's Coach Supreme stigao u Mostar!

1741
0
PODIJELI

Ova, 2019., godina koja je evo na izmaku je bila izuzetno uspješna za mostarsku kompaniju Autoprevoz-bus. Proljetna pojačanja – dva izuzetna Neoplan Starlinera II generacije – bila su dobra uvertira za uspješnu sezonu, a godinu je ova kompanija zaključila sa kupovinom još jednog fantastičnog autobusa.

MAN autobusi nisu nepoznanica u ovoj kompaniji, koja se uglavnom fokusira na vozila iz programa NeoMAN, ali novi mostarski MANeken je poseban po tome što se radi o vozilu sa Supreme opremom. Također, vozilo je u nešto tamnijoj nijansi sive što mu daje dodatnu atraktivnost na cesti, kao i poklopci na zadnjoj osovini te bočna lajsna u svjetlijoj sivoj boji – sve oznake Supreme modela.

Novonabavljeni autobus je 2011. godina te je osim MAN fabrike, koja ga je koristila za sponzorske manifestacije, imao samo jednog vlasnika u Njemačkoj, a nabavljeno je preko kompanije Sejari d.o.o. Sarajevo. Zbog činjenice da je imao faktički samo jednog vlasnika ne treba da čudi podatak da vozilo ima tek nešto preko 140.000 kilometara! Opremljen je sa jakim MAN EEV motorom jačine 440 KS u kombinaciji sa automatskim TipMatic mjenjačem od 12 brzina.

MAN Lion's Coach je prepoznatljivo vozilo čije su karakteristike više nego dovoljne za siguran i udoban prevoz putnika do destinacija širom Bosne i Hercegovine, zemalja u okruženju i Evrope. MAN Lion’s Coach, pored visokokvalitetnog dizajna i udobnosti, postavlja i nove standarde: visoka pouzdanost i jednostavno održavanje, koji omogućavaju neprekidan rad autobusa. Ne treba ni spominjati da je MAN definitivno najčešći autobus na našim cestama, tako da su i omiljeni izbor kod naših domaćih prevoznika.

Odlična oprema nastavlja se i u unutrašnjosti. Radni prostor vozača je izuzetno udoban i ergonomski, a dominira multifunkcionalni volan sa MAN logom. Vozaču će na raspolaganju biti aktivni i pasivni sigurnosni sistemi kao i fabrička navigacija. Unutrašnjost je urađena u žutkasto-zlatnoj boji koja odaje utisak luksuza uz kombinaciju imitacije parketa na podu vozila. Osim, vozača i suvozača, vozilo može primiti i 49 putnika. Kiel sjedišta su urađena u kombinaciji tamne tkanine i zlatkaste eko kože. Sva putnička sjedišta imaju opciju obaranja naslona i izvlačenja dvojki prema hodniku za još bolji komfor kao i preklopne stoliće, mrežice za lične stvari, naslonjače za noge, sigurnosne pojaseve i preklopne rukonaslone.

Od ostale opreme koju vozačka posada i putnici mogu koristiti, a koja će pomoći da svako putovanje prođe ugodno i brzo, možemo istaći i dva mikrofona, dva frižidera, kuhinju, toalet, spavaću kabinu, Bosch audio/video opremu i dva LCD monitora. Vozilo je trenutno u procesu brendiranja u šemu kompanije, da bi početkom iduće godine odmah krenulo sa redovnim radom.

Ekipa portala BHBus.ba kompaniji Autoprevoz-bus želi puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom!