Naslovnica Novosti Volvo isporučio 55 autobusa kompaniji KSRTC

Volvo isporučio 55 autobusa kompaniji KSRTC

816
0
PODIJELI

Volvo Buses isporučio je novu seriju od 55 autobusa za državnu kompaniju KSRTC (Karnataka State Road Transport Corporation). Ispunjavanjem ove prestižne narudžbe, Volvo je ponosan što u floti KSRTC-a ima oko 600 autobusa.

“Isporuka ovih najboljih autobusa u klasi je još jedna velika prekretnica u našem cijenjenom odnosu sa KSRTC-om. Kroz naše zajedničko putovanje, KSRTC i Volvo zajednički su radili na pružanju održivih i visokokvalitetnih rješenja javnog prevoza koja se bave novim aspiracijama putnika. Ovi najnoviji autobusi susreću se sa novopredstavljenim sigurnosnim propisima i na taj način nude izuzetnu sigurnost i udobnost u odnosu na ostale proizvode na tržištu.”, Rekao je Suresh Chettiar, poslovni šef kompanije Volvo Buses za Južnu Aziju.

Komentirajući dodavanje novih autobusa već velikoj Volvo floti, Shivayogi C Kalasad, direktor iz KSRTC, rekao je: “Rastuća klasa putnika na Karnataki zahtijeva rješenja javnog prevoza koja su u skladu sa njihovim razvijenim potrebama mobilnosti. Stoga proaktivno ažuriramo svoju flotu najsavremenijim autobusima.”

Autobusi su opremljeni motorima kojii kombiniraju pouzdanu snagu i ekonomičnost goriva. Napredni sistem upravljanja motorom dopunjuje Volvo I-Shift mjenjač. U Volvu je sigurnost uvijek na prvom mjestu. Zbog toga je kompanija kontinuirano nadilazila zakonodavstvo i uvela aktivna i pasivna sigurnosna obilježja mnogo prije nego što su postala i zakonski obavezna. Autobusi su u potpunosti u skladu s indijskim standardima automobilske industrije kada su u pitanju područja poput multipleksiranja, sistema otkrivanja i suzbijanja požara, kočenja, ubrzanja, osvjetljenja, praćenja lokacije vozila i tipki za paniku. Izvrsna kontrola i stabilnost na cesti osiguravaju Volvo neovisni prednji ovjes i elektronski program stabilnosti. Snažna motorna kočnica, integrisani retarder zajedno s EBS kočnicom nudi odlične kočione kapacitete.

Kabina vozača ima ergonomski dizajn, nisku buku i ugodnu klimu što dodatno doprinosi udobnosti i sigurnosti putnika. Veliki stakleni paneli, široka vanjska ogledala, moćna rasvjeta uključujući svjetla za maglu i kamera za vožnju unazad osiguravaju vrhunsku vidljivost. Kada je u pitanju sigurnost putnika, ploče koje apsorbiraju energiju iza instrumentne ploče smanjuju rizik od ozljeda koljena i nogu vozača u prednjem sudaru. Prednji dio autobusa ima konstrukciju sa raspodjelom sile koja štiti vozača i putnike u slučaju sudara. Putnička sjedišta imaju zone deformacije, uklanjajući oštre ivice i minimizirane točke prženja.

Kao obavezna praksa, vozači se obučavaju nakon prodaje svakog Volvo autobusa. Do sada je više od 37.000 vozača imalo koristi od ovog programa. Kako bi se osiguralo optimalno produženje rada, Volvo Buses je uspostavio 70 servisnih lokacija koje pružaju podršku na licu mjesta.