Naslovnica Ekskluzivno Stigao Cityliner broj 2 u kompaniju Džebić Trans

Stigao Cityliner broj 2 u kompaniju Džebić Trans

1854
0
PODIJELI

Nakon objave Setre 415 GT-HD koja je pojačala redove kompanije Ponjević tours iz Cazina, ostajemo i dalje u Krajini, ali malo sjevernije. Nova prinova nas vodi do Velike Kladuše, gdje se kompanija Džebić trans ponovila sa drugim po redu Neoplan Citylinerom N1216 u svojoj floti.

Sama kompanija je prisutna na autobuskoj tržištu BiH već dugi niz godina, a od februara 2018. godine, pod nazivom Globus, u Sloveniji posluje i sestrinska firma. Za sada je u toj firmi registrovana samo siva Setra 415 GT-HD, ali uskoro treba da stigne i još nešto: “Za sada ta Setra jedino vozilo u voznom parku u Sloveniji, ali planiramo njenu prodaju i kupovinu Setre 515 HD. Međutim, čak i da je ne prodamo, polovinom ove godine trebali bi ako Bog da uzeti jednu Setru peticu”, kazao nam je Haris Džebić, “mlađi šef” u porodičnoj kompaniji.

Što se tiče razvonoj puta obnove voznog parka ove kompanije, jasno se ističe linija Setra – Neoplan – Setra – Neoplan. Neoplan je uvijek bio sinonim za inovacije u izgradnji autobusa, za nove ideje te za beskompromisni razvoj i dizajn autobusa. Neoplan Cityliner ima atraktivan svevremenski vanjski dizajn koji garantuje da ćete biti primjećeni gdje god se pojavite. Atraktivan vanjski dizajn prati i atraktivna unutrašnjost te oprema. Upravo su to i značajke koje su potrebne kompaniji Džebić trans u njihovoj vrsti posla i prevoza.

Autobus je proizveden u decembru 2014. godine, što ga čini jednim od namlađih Citylinera u BiH, a definitivno najmlađim u Krajini. Srce čini MAN motor Euro 5/EEV norme koji dostiže maksimalnih 480 konjskih snaga uz pomoć automatskog ZF mjenjača od 12 brzina. Stanje kilometar sata pokazuje tek nešto malo iznad 390.000 kilometara. Vozilo je u izuzetno dobrom tehničkom i vizuelnom stanju zahvaljujući činjenici da je kupljen od prvog vlasnika. Zanimljivo je da je i prvi Cityliner koji je stigao, popularni Flekica, stigao iz iste kompanije.

Vozilo ima sve moderne sigurnosne sisteme koji će pomoći vozaču u radu i osigurati nesmetanu, sigurno i udobnu vožnju širom Evrope. Vozač će svakako profitirati od značajki kao što su multifunkcionalni volan sa legendardnim Neoplan logom, retarder, tempomat, kamera za vožnju unazad, fabrička navigacija, ali i od bunkera za odmor koji se nalazi iza prvih vrata. U kabini se nalazi i utičnica od 220 V. Po potrebi na vozilo se može postaviti i ski box, pošto je Cityliner opremljen i nosačima za isti.

U unutrašnjost se može udobno smjestiti 50 putnika na Kiel sjedišta. Sjedišta su urađena u kombinaciji tkanine i kože u crno-smeđoj boji, a na naslonjau dominira Neoplan logo. Svako sjedište ima USB priključak, a putnicima će na raspoalganju biti i sistemi grijanja i klimatizacije. Od ostalog možemo nabrojati da je vozilo opremljeno toaletom, dva frižidera za piće, caffe aparatom, CD/MP3/DVD playerom i dva monitora od 19 inči. Spomenuli smo da vozilo posjeduje zadnju kameru koja će olakšati vozači i povećati ukupnu sigurnost, ali vozilo posjeduje još u kameru kod zadnjih vrata te prednju kameru koja snima put ispred vozila i koja se može prebaciti na monitore pa da i putnici gledaju uživo šta se dešava ispred vozila.

O radu i planovima firme gospodin Džebić nam je još rekao: “Super smo zadovoljni sa obimom posla, radimo direktno sa Kinezima preko firme iz Slovenije tako da imamo dosta koperanata koji voze za nas u toku sezone. Međugradskih i školskih linija što imamo u BiH gledamo da održavamo na zadovoljavajućem nivou. Možemo reći da smo se uglavnom bazirali na turizam i hvala Bogu odlično je, ne možemo se požaliti.”

Uz planove o kupovini Setre 515 HD, “mlađi šef” nam je ekskluzivno otkrio i da uskoro kreće linija u kooperaciji sa sestrinskom firmom u Sloveniji. Naime, pokreće se linija iz Bosanke Krupe za Ljubljanu i Jesenice, odakle će sestrinska firma nastaviti liniju skroz do Minhena.

Ekipa portala BHBus.ba kompaniji Džebić trans želi puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom!