Naslovnica Novosti Spillmann Reisen preuzeo pet neobičnih Mercedes Citaro autobusa

Spillmann Reisen preuzeo pet neobičnih Mercedes Citaro autobusa

1189
0
PODIJELI

Godinama je autobuski prevoznik Spillmann Reisen ulagao puno truda da putovanje u gradskom autobusu postane odlično iskustvo. U tu svrhu, Mercedesovi autobusi su individualno dizajnirani i prilagođeni odgovarajućoj liniji, stvarajući jedinstvena vozila kojih će se putnici pozitivno sjećati. Kompanija iz Bietigheima pustila je u rad pet takvih tematskih autobusa. U autobuskoj fabrici u Mannheimu Bülent Menekse, direktor kompanije Omnibusverkehr Spillmann GmbH, preuzeo je isporuku četiri hibrida Mercedes Citaro i jedan zglobni autobus Citaro G od Rüdiger Kappela, voditelja prodaje flote Daimler Buses u Njemačkoj.

Kupovinom Mercedes Citaro autobusa Spillmann Reisen se još jednom odlučio za učinkovite hibridne komponente i sigurnosni sistem Sideguard Assist. Ovaj sistem ima radar koji pomaže vozaču autobusa prilikom kritičnih skretanja u desno kada je vidno polje skraćeno. Sistem otkriva i stacionarne i mobilne prepreke poput biciklista ili pješaka.

Putnici Citara mogu se veseliti vrlo posebnoj unutrašnjosti, jer su osim Wi-Fija, USB utičnice za punjenje i sveobuhvatni infotainment sistem stadnardna oprema svakog vozila uz posebno dizajniranu temu vozila. Na primjer, jedno od vozila nazvano je “Skipper” pošto ima pod od brodskih dasaka i bočne zidove sa isprintanim pejsažem mora koji putnicima pružaju fantastičan pogled na otvoreno more ili pješčane plaže. U autobusu “Astronomy” pod je urađen u kombinaciji površine mjeseca, a bočni zidovi prikazuju pogled sa mjeseca na zemlju i u svemir. Vozilo “Bietigheim” na svojim bočnim zidovima vizuelno naglašava glavne motive regije Bietigheim-Bissingen. Pod u ovom autobusu ima dizajn kamenoloma. “Vintage” autobus ima bočne zidove sa šarenim dizajnom iz 1960-ih, sa dodatnim rukohvatima od neobrađenog čelika. U zglobnom autobusu Citaro G boje sjedišta stvaraju četiri različite zone. Ovaj “mobilni” autobus ima asfaltni dizajn poda, uključujući tragove guma.

Prije nekoliko godina, ova kompanija započela je proces kako bi lokalni javni prevoz učinila privlačnijim maštovitim i jedinstvenim vozilima. Filozofija Spillmann Reisen je da se izdvoji od ostalih javnih prevoznika tako što će sa posebnim autobusima svojim putnicima ponuditi posebno iskustvo. To znači da gotovo svaki Spillmannov gradski autobus ima posebne dizajnerske istaknutosti: od rukohvata u hromiranom ili vintage izgledu do upečatljivih podova i bočnih zidova ili posebno tapeciranih sjedišta.