Naslovnica Novosti AMT Đenova kupuje 14 električnih Irizar autobusa

AMT Đenova kupuje 14 električnih Irizar autobusa

787
0
PODIJELI

AMT Đenova se odlučila da za prvu narudžbu električnih autobusa standardne dužine izabere španskog proizvođača Irizar. Radi se o ie električnim autobusima dužine 10,8 metara, a sredstva za ovaj posao su obezbjeđena iz fondova EU. Autobusi bez štetnih emisija će raditi na ulicama italijanskog grada Đenova počevši od augusta ove godine. Ova nova narudžba prati seriju 10 Rampini E80 električnih autobusa, dugih osam metara, koji su isporučeni prošle godine.

Ukupne snage od 350 kWh, ovi Irizari imaju domet od 220 km, kako je naveo proizvođač, i imaju troja vrata, 20 sjedišta i ukupan kapacitet od 81 korisnika. Opremljeni su tehnologijom koju je razvila grupa Irizar, a čine je elektronika i komunikaciona tehnologija, a glavne komponente i sistemi su također domaći proizvod Irizara. Baterije nisu izuzetak i zaokružuju ovaj u potpunosti domaći proizvod i u skladu su sa najnovijim evropskim propisima R100.v2, R10.v5 i UN38.3 o električnoj, toplotnoj i mehaničkoj sigurnosti. Irizar ie za Đenovu će se puniti preko noći sa devet interoperabilnih punjača s Combo 2 konektorima, koje je također razvila i proizvela grupa Irizar.

Po riječima Hektora Olabegogeaskoetxea, generalnog direktora Irizar e-mobilnosti, “Italija je za nas strateško tržište, a dodjelom ovog ugovora sada je osam zemalja koje koriste naša rješenja i usluge. Đenova je grad s vrlo uskim, nagnutim ulicama, što podrazumijeva potrebu za strogim operativnim postavkama s orografskog stanovišta, što je izazov koji ćemo sigurno nadvladati pouzdanošću naših proizvoda. Uostalom, nudimo projekte “ključ u ruke” koji su u potpunosti prilagođeni i osmišljeni da odgovore potrebama grada i korisnika.”