Naslovnica Novosti Business Setre za Tempus Mobil i Geldhauser

Business Setre za Tempus Mobil i Geldhauser

1191
0
PODIJELI

Kompanija Tempus Mobil GmbH se uglavnom oslanja na Setra vozila, posebno sa niskim ulaskom, baš kao i bavarska kompanija Geldhauser. Zbog svoje raznovrsnosti Setra MultiClass autobusi su prava kombinacija. Tempus Mobil GmbH je nedavno preuzeo 22 nove Setre Low Entry za rad na dobijenom paketu linija “Südeifel”. U paketu se nalazi 15 linija pod Verkehrsverbund Region Trier, a na njima će raditi nove Setre 415 LE i 418 LE. Autobusi su opremljeni sa 45 i 57 sjedišta tipa Transit.

Iza imena Tempus stoji nekadašnji City Tour Trier CT GmbH, koji se sada specijalizirao za rad u lokalnom javnom prevozu i osposobljava svoje vozače posebno za operacije u regiji južnog Eifela. Kompanija je osnovana 2007. godine kao podružnica luksemburške autobusne kompanije Voyages Emile Weber iz Canacha, koja ima oko 1200 zaposlenih u putničkom saobraćaju.

Martin Geldhauser Linien-und Reiseverkehr GmbH & Co. KG dobio je devet novih Setra Low Entry vozila. Porodična kompanija iz Hofoldinga u Gornjoj Bavarskoj za svoj posao koristi Setra 415 LE vozila na novoj liniji u južnom Minhenu. Autobusi Setra MultiClass opremljeni su sa 45 mjesta i USB priključcima i putnicima nude besplatan WiFi pristup. Generalni direktor Martin Geldhauser junior, koji je bio na svečanoj primopredaji devet autobusa sa niskim ulazom u korisničkom centru Setra u Neu-Ulmu, trenutno zapošljava preko 500 ljudi i u voznom parku ima preko 400 vozila – od malih vozila za specijalne prevoze do luksuznih dvospratnih autobusa.

Autobusi se koriste u okruzima München, Starnberg, Bad-Tölz / Wolfratshausen, Fürstenfeldbruck i Dachau na redovnim linijama, školskom i vanrednom prevozu. Pored kompanije Münchner Verkehrs-und Tarifverbund GmbH (MVV), Regionalverkehr Oberbayern GmbH (RVO) i mnoge opštine, kompanije, klubovi i škole su među klijentima ove prevozničke kompanije osnovane 1962. godine. U svojim ranim danima kompanija je prevozila šljunak i katran kako bi izgradila autocestu A8 između Münchena i Salzburga.

Vozila Setra MultiClass kombinuju ekonomičnost i efikasnost i predstavljaju idealnu kombinaciju pristupačnosti u prednjem dijelu sa lakim održavanjem u zadnjem dijelu vozila. Zahvaljujući različitim dužinama – od Setre 415 LE business do Setre 416 LE business i Setre 418 LE business – oni ispunjavaju sve relevantne kriterije za nadmetanje u cijeloj Evropi i potpuno ispunjavaju stalno rastuće zahtjeve za novim varijantama opreme – posebno za osobe sa ograničenom pokretljivošću.