Naslovnica Novosti Ruiz Grupa predstavila 13 novih autobusa na CNG pogon

Ruiz Grupa predstavila 13 novih autobusa na CNG pogon

1016
0
PODIJELI

Početkom februara Ruiz Grupa predstavila je svoja nova vozila koja kao pogon koriste komprimirani prirodni plin (CNG) u madridskom gradu Leganés, zajedno s ministrom transporta, mobilnosti i infrastrukture Ángelom Garridom. Prezentaciji je prisustvovao regionalni menadžer transportnog konzorcijuma Madridske zajednice, Luis Miguel Martínez Palencia; gradonačelnik Leganésa, Santiago Llorente i vijećnici Leganésa.

Ova nova vozila pokreću se komprimiranim prirodnim plinom (CNG) i omogućuju smanjenje emisije CO2 za 20%, kao i emisije čestica i dušikovih oksida za 85%, u odnosu na one koji koriste dizel kao gorivo. Uz to, smanjuju buku za 50% u odnosu na onu koju stvaraju vozila na dizelski pogon. Vozila, osim smanjenja zagađujućih emisija, imaju i bolje sigurnosne sisteme, dostupni su svim kategorijama putnika, kao i ostala vozila Grupe, i imaju usluge kao što su Wi-Fi i USB punjači. Same zvanice su mogle testirati ove posebnosti vozila, puneći svoje mobilne telefone u jednom od novih autobusa i koristeći internet.

Prezentacija vozila održana je na CNG punionici koju Ruiz Grupa ima u Leganésu. Ova stanica je na usluzi dopunjavanja ovog energenta za 128 autobusa flote Ruiz i Empresa Martín. Tokom prezentacije, predsjednik Ruiz Grupe i njen generalni direktor imali su priliku da prisutnim institucijama objasne rad postrojenja za prirodni plin koji Grupa koristi i njegove posebnosti. Izvršena je demonstracija punjenja jednog od vozila i također su provjerena nova poboljšanja autobusa, primjerice, pristupačnost vozila za kategorije putnika sa smanjenom pokretljivošću. Isporučena su Castrosua Magnus.E autobusi napravljeni na MAN šasiji.

Ángel Garrido, ministar saobraćaja, rekao je: “Ovi novi autobusi pružaju temeljnu uslugu poput olakšane mobilnosti, a istovremeno vode računa o odgovornoj održivosti.” S druge strane, gradonačelnik Leganésa, Santiago Llorente, naglasio je da “ova mjera pojačava veliki napor koji Ruiz Grupa već godinama ulaže da u svoje linije te kako bi osigurali što manje zagađenja i što više modernih autobusa.”

Ruiz Grupa zadržava svoju posvećenost održivom rastu i materijalizira ga u akcijama poput ove. Ulaganje u nova vozila i obnavljanje njihovog voznog parka, smanjenje emisija zagađujućih materija, temeljni je korak prema postizanju mnogo održivijih gradova i zajednica. Grupa je veoma ponosna što može računati na podršku institucija koje prepoznaju njihove napore na inovacijama u održivim rješenjima za mobilnost.